enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çerkezköy’de ‘Evet’ Diyen Kadına Saldırdılar

Çerkezköy’de ‘Evet’ Diyen Kadına Saldırdılar
22.03.2017
135
A+
A-

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ‘Hayır’ propagandası yapan aralarında kadınların da bulunduğu bir grubun, referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağını söyleyen işletmeci kadını tartakladığı iddia edildi.

 Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ‘Hayır’ propagandası yapan aralarında kadınların da bulunduğu bir grubun, referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağını söyleyen işletmeci kadını tartakladığı iddia edildi. Kadın polise giderek şikayetçi oldu.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına sayılı günler kalırken, ‘evet’ ve ‘hayır’ cepheleri de vatandaşları dolaşarak destek istemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, referandumda hayır oyu kullanacaklarını belirten aralarında kadınların da bulunduğu bir grup, Fatih Mahallesi’nde tuhafiye işletmecisi Günay Keskin’i ziyaret etti. İddiaya göre Keskin, iş yerine gelen gruba 16 Nisan’da ‘evet’ oyu kullanacağını söylemesi üzerine gruptan bir kadın Keskin’i tehdit etti. Yaşanan gerginliğin ardından Keskin, grubu iş yerinden kovdu.

Hayır propagandası yapan grup tarafından hakarete uğradığını ve tartaklandığını iddia eden Keskin, “Pazartesi günü iş yerime arabaları yanaştı. İçinden iki erkek, iki bayan hayır broşürü bıraktı. Ben de kendilerini desteklemediğimi söyledim. Bunun üzerine ‘Siz evet derseniz bu masada oturamaz, çalışamaz ve sokaklarda gezemezsiniz. Siz bu zihniyete sahipsiniz’ şeklinde konuştular. Bunların üzerine ben de nasıl böyle konuşursunuz, alın broşürünüzü gidin dedim. Bunun üzerine bir kadın ‘Sen zihniyetsizsin, sizin gibiler yüzünden ülke bu duruma geldi. Suriye gibi olacağız, bunlar hep evet yüzünden oluyor. Aklınızı kullanın, kesinlikle evet demeyin’ şeklinde konuştu. Ben 41 yaşındayım neye karar vereceğimi iyi biliyorum karşılığını verdim” ifadelerini kullandı.

“İnadına müzik çalacağım”

Şahısları dışarıya çıkmalarını istediğini belirten Keskin, “Bu grubu dışarıya çıkarmak istedim, çıkmadılar. 7 kişi dükkanın içinde hakaretlere devam ettiler. Bağırarak zorla çıkarttım. Arabaları dükkanın köşesindeydi. Arabanızı da çekin dedim. Arabadaki beyefendi ‘Senin inadına bu sokakta hayır müziği çalacağım’ karşılığını verdi. Bu tartışmaların üzerine sokaktan geçen minibüsçüler de araçlarından inerek tartışmaya müdahil oldular. Minibüs şoförü ‘Ayıp değil mi yaptığınız? Bayanı neden zorluyorsunuz’ dedi. Gruptakiler bana karşı o sıra hala daha, ‘evet derseniz ekmek bulamazsınız, çalışamazsınız, bu ülkeyi siz böyle yaptınız, zihniyetsizsiniz’ şeklinde konuşmaya devam ediyorlardı. Ben de tek başına iktidar olmaya devam edeceğiz, ben her yerde ekmeğimi kazanırım dedim. Bunu demem üzerine gruptaki bir sarışın bayan yakama yapıştı ve beni silkeledi” dedi.

Yaşanan olayın ardından Keskin, Gazi Polis Merkezine giderek şahıslardan şikayetçi oldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.