enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5067
EURO
34,8128
ALTIN
2.490,67
BIST
9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

11. Kavaklı Yağlı Güreşleri Nefes Kesti

11. Kavaklı Yağlı Güreşleri Nefes Kesti
25.08.2015
139
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçenin yerel değerlerini korumaya ve geleceğe taşımaya yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Ata Sporu Yağlı Güreşler, bu yıl da yoğun katılımla, kıran kırana bir mücadeleyle gerçekleşti. 13 kategoride 500’e güreşçinin katıldığı yağlı güreşlere Çetin Ceylan güreş ağalığı yaparken, müsabakalarda Başpehlivanlığı Ekrem Yavuz kazandı.

KAVAKLI’NIN DEĞERLERİ UNUTULMADI

Kavaklı’da güreşleri başlatan eski Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe, geçtiğimiz yılın güreş ağası Lütfü Arıcıoğlu ve Kavaklı Yağlı Güreşlere ismini veren Pehlivan Yenici Mehmet, güreşler öncesinde mezarları başında ziyaret edildi.

KORTEJ YENİCİ MEHMET’İN HEYKELİ ÖNÜNDEN BAŞLADI

Silivri Belediyesi 11. Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri korteji, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kavaklılı Yenici Mehmet’in anısına yaptırılan heykelin önünden başladı. İlçe protokol üyeleri ve mahalle sakinleri, güreşlerin yapılacağı stada kadar mehter bandosu eşliğinde marşlar söyleyerek yürüdü. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.

IŞIKLAR: “BİZ BİZ YAPAN GELENEKLERİMİZ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bugün Kavaklı için önemli bir gün. Hasan Geyiktepe ağabeyimin başlattığı, Yenici Mehmet Pehlivan ile anılan güreşlerimizi devam ettiriyoruz. Bir hasreti, geleneği yaşatıyoruz. Ata sporumuz güreş, Kırkpınar 652 senedir devam ediyor. Tarihte kılıçla birbirlerini öldürdükleri düellolar yapılırmış. Burada güreşen kardeşlerimiz güreştikten sonra el ele ayrılıyorlar. İşte bizi güçlü tutan ve sonsuza kadar yaşatacak olan bu gelenek ve göreneklerimiz. Biz bu toprakların kiracısı değil, ev sahibiyiz. Yerel geleneklerimizi sonsuza kadar yaşatacak ve tarihi hafızamıza sahip çıkacağız. Kimse bayrağımıza, ezanımıza laf söyleyemez. Burada kadın erkek, çocuk çocuk hep birlikte eğleniyor, birlikte vakit geçiriyoruz. Emeği geçen tertip komitemize teşekkür ediyorum. Bir önceki güreş ağamız Lütfü Arıcıoğlu’nu da anarak, ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum. ” şeklinde konuştu.

13 KATOGORİDE 500’E YAKIN GÜREŞÇİ

13 kategoride gerçekleşen müsabakalar akşam saat 17.30’a kadar devam etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen müsabakaları; CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Silivri Kaymakamı Salih Keser, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İl Başkan Yardımcıları Bektaş Davutoğlu ve Hüseyin Aksu, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Sinan Büyükparmaksız, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkan ve yöneticileri, muhtarlar, çevre il ve ilçelerin güreş ağaları, yüzlerce davetli, basın mensupları ve birçok vatandaş ilgiyle izledi. Cazgır Recep’in manileri ve mehter bandosunun şarkı ve marşlarıyla büyük bir coşkunun yaşandığı müsabakaları Amerika’dan gelen İndiana Güreş Takımı da ilgiyle takip etti. Yağlı güreşlere katılan herkese birçok ikramda bulunuldu.

CEYLAN YENİDEN SEÇİLDİ

Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yılki Güreş Ağası olan Çetin Ceylan, yeniden ağa seçildi. Ağalık kupasını Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu’nun elinden alan Ağa Ceylan, protokol üyeleri ile birlikte objektiflere poz verdi.

BAŞPEHLİVAN EKREM YAVUZ OLDU

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri, protokol üyeleri ve güreşlere katılan güreş ağaları tarafından verildi. Dereceye giren pehlivanlara birçok kişi ve kuruluş tarafından da çeşitli ödüller verildi. Başpehlivanlığı kazanan Ekrem Yavuz madalyasını Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’dan aldı.

SİLİVRİ BELEDİYESİ GELENEKSEL YENİCİ MEHMET YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ’NDE DERECEYE GİRENLER ŞU ŞEKİLDE;

Minik -1: Birinci; Ömer Faruk Kırat, İkinci; M.Ali Yılmaz, Üçüncü Metin Karabıyık, Üçüncü Ali Kartal

Minik- 2: Birinci; Mert Yaşar, İkinci; Melih Toplular, Üçüncü; M.Can Erdoğan, Üçüncü E.Malik Öztürk

Teşvik- 1:Birinci; Fatih Kırat, İkinci; Sefa Yılmaz, Üçüncü; Yunus Bayram, Üçüncü; Oğuzhan Çavdar

Teşvik- 2: Birinci; Samet Kuş, İkinci; Özen Çelikten, Üçüncü; Yasin Değerli, Üçüncü; Murat Beştaş

Tozkoparan:Birinci; Uğur Lafçı, İkinci Selçuk Kılıçaslan, Üçüncü Alpay Assı, Üçüncü Furkan Çetin

Ayak: Birinci; Mehmet Akbaser, İkinci; Y.Emre Demirezen, Üçüncü; Önder Akşehirlioğlu, Üçüncü C.Hami Carkacı

Deste(Küçük): Birinci; Ömer Akşehirlioğlu, İkinci; Serkan Yumurtacı, Üçüncü Mehmet Şentürk, Üçüncü Adem Bektaş

Deste(Büyük): Birinci; Sertaş Davdar, İkinci; Çağatay Şuvar, Üçüncü Burak Bülbül, Üçüncü Furkan Kargı

Küçük Orta Küçük Boy: Birinci Baki Şahin, İkinci Ramazan Kargı, Üçüncü Şevket Can, Üçüncü Menderes Saltık

Küçük Orta Büyük Boy: Birinci İsmet Karabulut, İkinci Serkan Uğduler, Üçüncü Harun Turan, Üçüncü Asil Çelik

Büyük Boy: Birinci Ender Akdış, İkinci Mehmet Budak, Üçüncü İbrahim Yanık, Üçüncü Olcay Karaçavuş

Başaltı: Birinci Mustafa Yenisancak, İkinci Soner Toto, Üçüncü Mehmet Sert, Üçüncü Mehmet Taşçı

Baş: Birinci Ekrem Yavuz, İkinci Şaban Yılmaz, Üçüncü Güngör Ekin, Üçüncü Erkan Ertan


REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.