enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3867
EURO
35,0622
ALTIN
2.325,73
BIST
9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ahmet Erhan’ı Anlattılar

Ahmet Erhan’ı Anlattılar
25.08.2015
117
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bir dönem Silivri’de yaşamış ve ilçede yaşadığı yıllarda dört ayrı şiir kitabı yayımlanan Türk şiirinin ünlü ismi Ahmet Erhan için sempozyum düzenledi. Erhan’ın ismini ilçede bir parka vererek görkemli bir açılış düzenleyen Başkan Işıklar, sempozyumda şairin dostlarını bir araya getirdi.

TEVFİK; “ERHAN SİLİVRİ’DE YAŞAYACAK”

Şair Ahmet Erhan’ın yakın dostu, Silivrili Şair İhsan Tevfik Kırca yaptığı konuşmasında; ” O’nu 5 Ağustos’ta toprağa emanet ettik. 8 Şubat cumartesi günü 56 yaşına girdi. Ankara biraz da Ahmet’tir, Silivri biraz da Erhan’dır. Türkiye Ahmet Erhan’dır. Silivri’de onun adına açtığımız bir Ahmet Erhan parkı var, 5500 metrekare güzel şirin bir park, adı orada yaşayacak. Zamanla bir şiir parkına dönüşecek buna inanıyorum. Adına ilk sempozyumu yapmakta Silivri’ye düşerdi, biz şuan onu yapıyoruz. Bunu dostlarımızla, Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın katkılarıyla, öğrencilerimizin çabalarıyla yaptık, şair büyüklerimiz ile hep birlikte Silivri’de olmaktan kıvançlıyız” şeklinde konuştu.

DURBAŞ; “BEN DE SİLİVRİLİ OLDUM”

Şair Refik Durbaş, Erhan’ın Silivri’ye taşınmasıyla kendisinin de Silivrili olduğunu ifade ederek; “Ahmet Erhan Silivri’ye gelince bende Silivrili oldum. Ahmet’i görmek için defalarca geldim. Şimdi de Silivri’de olan gelişmeleri, Başkanımızın programını yakından takip ediyorum. Ahmet ile Silivri’yi tanıdım, kendimi buranın hemşerisi hissediyorum” dedi. Durbaş, Erhan ile ilgili anılarını konuklarla paylaştı.

ERGÜLEN; “ERHAN TÜRK ŞİİRİNİN KLASİKLERİNDENDİR”

Şair Haydar Ergülen; “Bizler 1980 kuşağı diye adlandırılan şiir kuşağı içindeyiz. Ahmet’in taşıdığı umutsuzluk aslında yok olmaya doğru umutsuzluk değil, tam tersi yeni şeylerin kapısını açacak eleştirel bir umutsuzluktu. O yüzden ben bütün bunları Ahmet’in devrimci şiirinin, devrimci tutumları olarak görüyorum. Ahmet Erhan Türk şiirinin klasiklerinden biri olarak mutlaka daha çok okunacak, daha çok araştırılacaktır” şeklinde konuştu.

MİRAÇ; “AHMET İLE KARDEŞ GİBİYDİK”

Şair Yaşar Miraç konuşmasında; “Ahmet benim en küçük kardeşimin yaşındaydı ama onla ben yaşlarımız yüzünden abi, kardeş gibi olmadık. Hep kardeşçe ismimizle hitap ediyorduk ve gerçekten kardeş gibiydik. Şairliğin dışında da öyleydik. Şiir yazma olayı bizi çok ortak işlere de yöneltti. Birçok anılarım var, çok paylaştıklarımız var. Şimdi Ahmet yaşasaydı burada ne derdi diye düşündüm. Sevgililer gününüz kutlu olsun sevin, sevin, sevin. Ahmet Erhan şiiri anlatıcı bir biçime sahipti; kişisel yaşantısı, doğrudan şiire yansımaları, ayrılık, oğul sevgisi, hastalıklar insancıl öğeleriydi. İlham kaynağı hayatın kendisiydi” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara günün anısına CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yücegök ile Rafet Keskin plaket ve çiçek takdim etti.


REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.