enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5157
EURO
34,9340
ALTIN
2.433,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan Dr. Akgün’ün Yoğun Kar Mesaisi

Başkan Dr. Akgün’ün Yoğun Kar Mesaisi
18.01.2016
119
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Büyükçekmece Belediyesi tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarına bizzat katıldı, yurttaşların taleplerine cevap verdi, çalışmaları yerinde denetledi.  Başkan Dr. Akgün, “Deneyimli belediye olarak anında tedbir alıp uygulamaya geçiyoruz. Sadece insanımızı değil, ağaçları bile korumak zorundayız” dedi.

Kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, 7/24 esasına göre alarma geçti. Karın yağmasının ardından ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlatan ekipler, kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaparak ilçe halkının olumsuz etkilenmesinin önüne geçti.

Vatandaşın ihbar ve talepleri değerlendirildi

İlçe merkezine uzak olan mahallerde de, vatandaşların ev ve işyerlerine sorunsuz ulaşım sağlayabilmeleri için kar kürüme çalışmaları yapıldı. Kumburgaz, Celaliye, Çakmaklı, Tepecik, Türkoba, Muratçeşme ve Türkoba gibi, ilçe merkezine uzak olan bölgelerde çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirildi.

Özel mülkiyetlerinde tuzlama yapmak isteyen vatandaşlara da, Büyükçekmece Belediyesi’nin Güzelce Garaj Müdürlüğü’nden tuz imkânı sağlanıyor.

Başkan Akgün’ün talimatları üzerine harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, ilçe genelindeki tüm camii ve okul çevrelerini temizleyerek vatandaşı mağdur etmedi.

AĞAÇLAR BİLE UNUTULMADI

Büyükçekmece de sahil şeridinde bulunan Palmiye Ağaçları yağan karla birlikte soğuktan etkilenmemesi için Büyükçekmece Belediyesi tarafından seferberlik başlatıldı. Önceden sarılan ağaçlar Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından kontrol edildi.

Büyükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve park bahçeleri süsleyen yüzlerce Palmiye Ağacı’nın yağan kar ile birlikte düşen hava sıcaklığından etkilenmemesi belediye ekipleri tarafından için seferberlik başlatıldı. Sıcak iklimleri sevmesiyle bilinen Palmiye Ağaçlarının gövdeleri, Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kasım ayı içerisinde soğuğa karşı dayanması için özel olarak sarılmıştı. Yağan kar sonrası sarılan ağaçlarda olumsuzluk yaşanmaması için belediye ekipleri ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün devreye girdi. Başkan Akgün, ekiplerin başında durarak önceden sarılı olan ağaçların çözülen sargılarına ve bakımları için talimat verdi.

Başkan Akgün “Bölgemizde bulunan özellikle de bizim bu iklimimize göre daha hassas olan Palmiye Ağaçlarımızın kılıflarını kontrol ediyoruz. Yani Palmiye Ağaçlarımızın gelecek yaza hazırlıkları bakımından, korunmaları bakımından üst kısımlarının sarılması ve sıcak tutulmaları lazım. Bu nedenle kış şartları başladığı zaman kış aylarının ağırlığına göre çeşitli kalınlıkta olan ağaçlarımızın kafalarını sarıyoruz. Büyükçekmece’de yaklaşık 350 Palmiye ağacımız var. 350 Palmiye Ağacımız ile de aynı şeyi yapıyoruz. Bugüne kadar da hiçbir Palmiye Ağacımız kurumadı. Bu hassasiyeti gösterdiğimiz sürece de kurumayacaktır. Büyükçekmece İstanbul’un en soğuk ilçelerden bir tanesidir. Palmiye Ağaçlarımızın korunması mümkün olacaktır. Şehrimizi Büyükçekmece Sahilleri’ni süsleyen bu ağaçlarımızı bu şekilde koruma altına alıyoruz” dedi.

 

BELEDİYEMİZ DENEYİMLİ

Büyükçekmece halkının olumsuz etkilenmemesi için her türlü önlemin alındığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Büyükçekmece İstanbul’un en çok kar yağışının görüldüğü ilçelerin başında geliyor. Onun için karla mücadelede deneyimli bir belediyeyiz. Beklenen kar yağışı nedeniyle hem ekiplerimizi, hem de karla mücadele araçlarımızı hazır bir şekilde bekletiyorduk. Bütün müdürlüklerimizi de teyakkuza geçirdik. Yoğun kar yağışıyla birlikte karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını başlattı. Vatandaşımızın içi rahat olsun. Ancak, özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız çok gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmasınlar. Acil ihtiyaç durumlarında da belediyemizin 444 0 340 no’lu telefonundan yardım talep edebilirler…”

9145_968789183199964_8400339858264323181_n 934116_968789299866619_7419915578092169720_n 12507184_968772296534986_1295469777260459922_n IMG_4376-1 IMG_7696

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.