enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece’de Festival Meşalesi Yakıldı

Büyükçekmece’de Festival Meşalesi Yakıldı
25.08.2015
74
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi TARAFından gerçekleştirilen 15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış meşalesi yakıldı. Görsel şölenin sunulduğu festivalde 64 ülkenin sanat elçileri dans edip sevgi ve barış mesajları verdi.
Büyükçekmece Belediyesi tarafından ORGANİZE edilen 15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı Mimar Sinan Kültür Parkı’nda yapıldı. Açılışa CHP Genel BaşKANı Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Umut Oran, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen’in yanı sıra yerli ve yabancı pek çok davetli katıldı. Açılış meşalesinin yakılması ile başlanan görsel şölen seremoniye dönüştü. Meşale yakımı öncesinde ‘Aşkına Derviş’ adlı dans gösterisi sergilendi. Daha sonra Crows At The Cage grubu konser vererek, toplam 64 ülkenin katıldığı açılış dansı gerçekleştirildi. Birbirinden renkli kıyafetlerle yöresel danslarını sergileyen misafirler, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Gösteri sonrasında 15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış meşalesi yakıldı. Program çerçevesinde Festival Sevgi Bahçesi ekimi ve barış kütüğüne ülke plaketlerinin asılmas, etkinlikleri gerçekleştirildi.


 Festivalin sevgi ve barış temelli olduğunu vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali açılış törenindeyiz. Şu anda 64 ülkeden bin 500 sanat elçisi ile birlikte Büyükçekmece Atatürk Kültür Park’ta festival alanında çeşitli aktiviteleri yerine getiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de bir kalpten oluşan sevgi bahçesi. Esasında kalbimizi buraya nakşettik. Festivalin dünyada bilinen SLOGANı ‘Sevgi Birimize Barış Hepimize’. Bu nedenle bunu pekiştiren bir aktiviteyi yerine getirdik” dedi.

Açılış seremonisine yurt içinden ve yurt dışından katılan vatandaşlar, kültür ve sanat etkinliklerinin böyle bir organizasyonda bir araya getirilmesinden dolayı memnun kaldıklarını vurguladılar. Festival açılış töreni havai fişek gösterisi ile son buldu. 
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.