enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4443
EURO
34,7476
ALTIN
2.435,09
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmeceliler, Soma İçin Dua Etti

Büyükçekmeceliler, Soma İçin Dua Etti
25.08.2015
110
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi Soma’da maden faciasında hayatını kaybedenler için mevlit okuttu. Kuba Camii’nde düzenlenen programda, vefat eden maden işçileri için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Büyükçekmeceli vatandaşlar Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için mevlit okuttu. Kuba Camii’nde yapılan programda ellerini, Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için semaya kaldırdı. Duaların edildiği, ilahilerin söylendiği programda Necmettin Nursaçan Hoca da cemaate vaaz verdi. Hayatını kaybeden işçiler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Genç, yaşlı katılımın yoğun olduğu gecede Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de vatandaşlarla birlikte dua etti.

Maden işçilerinin çok zor şartlarda ekmek parası kazandığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kolay değil, 300’e yakın vatandaşımız alın teri, ekmek parası, çoluk çocuğun geleceği için toprağın altında bu ülke için çalışıyor. Alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Sabah çocuklarıyla, annesiyle babasıyla vedalaşıyor. Gidiyor ama orada kalıyor. 300’e yakın insanımızı kaybettik” diye konuştu.

Büyükçekmece halkı olarak ölenlere rahmet dilediklerini ifade eden Başkan Akgün, “Halkımızın bu konudaki duyarlılığı takdire şayan. Biz de halkımızın bu duyarlılığı konusunda daha cenazesi kalkmayan daha bizim şehit işçi kardeşlerimizin ruhları için bu akşam burada hem bir Kur’an tilaveti, hem de bir mevlit okuttuk. Allah kabul eylesin. Allah, inşallah bu ülke bu tür acılar bir daha göstermez” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.