enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çerkezköy’de Termik Santral Kurulmasına Tepki

Çerkezköy’de Termik Santral Kurulmasına Tepki
13.12.2016
129
A+
A-
TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesi’ne kurulması planlanan termik santrale tepki göstermek için düzenlenen protesto etkinliğine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz bu termik santrale Trakya’da izin vermeyeceğiz.
 TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesi’ne kurulması planlanan termik santrale tepki göstermek için düzenlenen protesto etkinliğine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz bu termik santrale Trakya’da izin vermeyeceğiz. Termik santrale hayır dedik, itiraz ettik. İtirazlarımız kabul edilmez ise gerekli mahkemeye başvuracağız ve bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Tekirdağ’ın 11 belediyesinin Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlediği protestoya CHP milletvekilleri Ali Şeker, Emre Köprülü, Erdin Bircan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ile çevre ilçelerin belediye başkanları, çevre örgütleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Çerkezköy’de termik santral kurulmaması için imza toplanan etkinlikte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şunları söyledi:

” Trakya deyince gündeme bir konu geliyor, termik santral kurulması. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanımız bu konudaki mücadelesini sürdürüyor. Şimdide gündeme Çerkezköy geldi, ancak bu defa çok sert kayaya çarptılar. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a rastladılar. Biz bu termik santrale Trakya da izin vermeyeceğiz. Termik santrale hayır dedik, itiraz ettik. İtirazlarımız kabul edilmez ise gerekli mahkemeye başvuracağız ve bu işin takipçisi olacağız. Sivil toplum kuruluşlarına da bu konudaki duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Biz 11 ilçe belediye başkanımız ve Trakya halkımız ile kol kola vererek mücadele edeceğiz ve bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz.”

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlme ve Ekoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ile Prof. Dr. Doğan Kantarcı, termik santrallerin çevreye vereceği zararlar konusunda sunum gerçekleştirdi. İstanbul Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Trakya topraklarının her karışının verimli tarım arazisi olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir bir kalkınmanın temeli olabilecek bu toprakların korunması, hepimizin vicdani borcudur.Toprağımıza, havamıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Trakya’da Termik Santral istemiyoruz” dedi.

Termik santrallerin yandaşların kar etmesi için kurulduğunu ileri süren CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “5 Temmuz’da darbeyi püskürttük. Şimdi termik santralin Trakya’ya yapılmasını da darbe gibi püskürtmek zorundayız” dedi. Trakya’da çevre katliamının yaşandığını söyleyen TBMM Çevre Komisyon üyesi ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Son dönemlerde ülkemizin dört bir yanında termik, nükleer santraller yapılıyor. Ancak son dönemlerde Trakya bölgesini özel seçiyorlar. Ergene, Marmara Ereğlisi’nde ve bir çok yerde iptal edilmesine rağmen yeni planlarla önümüze getiriyorlar. Bu termik santraller kurulduktan sonra çocuklarımızın hepsi hasta olacak. Termik santralin kurulmaması için Trakya olarak bir olup direneceğiz” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 64 hektar Çerkezköy, 480 hektar Silivri’de konumlanacak olan kömürlü termik santrale dur demek için toplandıklarını söyledi. Kurulması düşünülen santralin 500 bin nüfusu etkileyeceğini belirten Akay, “Çocuklarımızın aldıkları nefese, içtikleri suya, bu verimli toprakların çöl olmasına karşı çıkmak için buradayız. Bugün burada siyaset yok, ancak bugün bu termik santrale kimler evet diyor kimler hayır diyor bunları görmek için buradayız. Bu topraklarda nefes alan herkesin sağlığını, geleceğini düşünmek bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.