enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Cuma Hutbesinden Birlik ve Beraberlik Mesajı

Cuma Hutbesinden Birlik ve Beraberlik Mesajı
25.08.2015
102
A+
A-

Esenyurt İncirtepe Mahallesi’nde bulunan, Caferilere ait Allahuekber Ehlibeyt Camii’nin kütüphane bölümüne geçtiğimiz pazar gecesi yangın çıkmıştı. Kısa sürede söndürülen yangının kundaklama sonucu çıktığı iddia edildi. Yangında hasar gören cami için Esenyurt Belediyesi harekete geçti. Belediye tarafından Camide zarar gören bölümlerin tamir ve tadilat çalışmalarına başlandı. Yangın sonrası kılınan ilk Cuma namazına Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı. Cuma namazı hutbesinde konuşan Allahu Ekber Camii İmamı Yakup Yaşlak, “Ne olursa olsun burada bu halk birdir, beraberdir” dedi.

“SALDIRININ CEVABI MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİ” Cuma namazı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaşanan olayı kundaklama girişimi olarak nitelendirdi. Türkiye’nin her yerinde huzur bozmaya yönelik durumların olduğunu söyleyen Başkan Kadıoğlu şunları söyledi; “Kimisi bayrağa tırmanıyor, kimisi birilerini kaçırıyor, bazılar yol kesiyor, bazıları böyle camileri kundaklamaya çalışıyor ama bunlar işe yaramaz çünkü Müslümanlar eskisi gibi değil, artık akılları başlarına geldi. Bu Allah’ın evine yapılan bir saldırıdır. Allah’ın evine yapılan saldırı bana göre Allah’a yapılan bir saldırıdır. Onlar cevabını Müslümanların birliği beraberliği ile alacaklardır. Kimse sevinmesin ki Müslümanlar bu tür olaylarla birbirine düşerler. Birlik beraberlik içinde devam ediyoruz. Bu yaramızı beraber saracağız.”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, belediyenin camiyi en kısa sürede namaz kılmaya hazır hale getireceğini söyledi. Namazın ardından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Kaymakam Ekrem İnci, Allahu Ekber Camii İmamı Yakup Yaşlak’tan caminin son durumun hakkında bilgi aldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.