enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Erel:İstanbul’un fethi, hem milli hemde dünya tarihi için dönüm noktası olmuştur

Erel:İstanbul’un fethi, hem milli hemde dünya tarihi için dönüm noktası olmuştur
25.08.2015
92
A+
A-

İstanbul’un Fethinin 561. yıldönümü ile ilgili açıklama yapan Erel, “Sultan Mehmet’in 21 yaşında iken ‘Fatih’ unvanını alarak Fatih Sultan Mehmet olarak anılmaya başlamasına, Osmanlı devletinin Devleti Aliye-i Osmanlı olmasına, Bizans’ın yıkılmasına, bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlamasını sağladığını hatırlatarak, Peygamber Efendimizin tecellisi olan İstanbul’un fethinin 561. yıldönümü kutlu olsun” dedi.

TÜRK MİLLETİNİN DÜNYA TARİHİNDEKİ SİLİNMEZ MÜHRÜ OLARAK YER ALMIŞTIR.

Erel, tarih boyunca nice zaferlere imza atan necip milletin en kutlu ve en büyük adımlarından birisinin de İstanbul’un fethi olduğu vurguladı.

İstanbul’un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası olmuştur.” Diyen Erel şunları söyledi: “İstanbul’un Fethi, yıkılmaz sanılan Bizans surlarının yıkılabileceğini, ‘sağlam bir inanç ve imanın’ gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu anlamda İstanbul’un fethi, Türk Milletinin dünya tarihindeki silinmez mührü olarak yer almıştır. Tarihte çok uzun süre alınması imkânsız gibi görünen İstanbul büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’in dehası ve akıl dolu hamlesiyle Milletimizin ve İslam’ın egemenliğine girmiştir.”

AYASOFYASIZ İSTANBUL OLMAZ

Fatih Sultan Mehmet’ten bahsedince Ayasofya’dan bahsetmemenin olmayacağını kaydeden Erel, şunları kaydetti: “Ayasofya, 482 yıl cami olarak hizmet gördü. Ama 1935’te müzeye çevrildi, o günden bugüne cami olmayı bekliyor. Ayasofya kilise değil, müze de değil, bilakis camidir. Cami olmasına rağmen kamuoyu tarafından tam olarak bilinmeyen nedenle 27 yıldır ibadete kapatılmıştır. Hatırlarsınız; 88 yıl sonra

Sümela Manastırı ibadete açılmıştır. Hıristiyan Ortodokslara müze statüsünde olan bir yerde ayin yapılmasına müsaade eden zihniyet, biz Müslüman Türklerin yaptığı müracaatları dikkate bile almamış, Ayasofya’da namaz kılmamıza ve ibadet yapmamıza izin vermemiştir. Bu durumu büyük Türk milletinin takdirlerine sunuyorum. Herkes bilsin, Ayasofyasız İstanbul, İstanbulsuz Türkiye olmaz. Ayasofya’nın aslına dönmesi, inşallah Büyük Birlik Partililere, Alperenlere nasip olacaktır. Başta Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri olmak üzere İstanbul Fetih şehitlerimizin ve tüm ecdadımızın ruhu şad olsun.”
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.