enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4455
EURO
34,7397
ALTIN
2.437,68
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Fenerbahçe sevgisi ayağa kaldırdı

Fenerbahçe sevgisi ayağa kaldırdı
25.08.2015
111
A+
A-

1 yaşında oturma problemi yaşamasıyla birlikte beyin felci teşhisi konulan ve 18 yaşında adım atmaya başlayan Furkan’ın bir an önce iyileşmek istemesinin altında yatan en önemli sebep ise Fenerbahçe sevgisi.

Serebral palsi hastası olan ve 1 yaşından bu yana çeşitli tedaviler gören Furkan, okula gitmese de okuma yazmayı kendi azmiyle öğrendi. Fizik tedavi ve rehabilitasyon için 6 ay önce Bostancı Romatem’e başvurduğunda tekerlekli sandalyeden kalkamayan Furkan Çuhacıbaşı, gördüğü yoğun tedavi sonrasında ayakta durmaya başlayarak ilk adımlarını attı.

Furkan’ın annesi Filiz Özsol, her tedavi gününde Furkan’la beraber Büyükçekmece’den Bostancı’ya toplu taşıma araçlarını kullanarak tam 3 saatlik yolculuk yaptı. Anne Filiz Özsol, çeşitli nedenlerden dolayı Furkan 12 yaşındayken tedavisine 5 yıl ara verdiklerini ve bu sebeple Furkan’ın durumunda gerileme olduğunu belirtti.

Tedavilerinden dolayı okula geç başlaması ve arkadaşları arasında farklı olmasının sürekli konuşulması Furkan’ı bunalıma soktu. Tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinin psikoloğu da çocuğun okuldan alınmasını istedi ve Furkan evde annesinin verdiği derslerle okuma yazmayı ve temel bilgileri öğrendi. Furkan’ın annesi onu her gün Büyükçekmece’den Bostancı’ya toplu taşıma araçlarını kullanarak, bıkmadan götürdü. Onlarınki umuda ulaşan zorlu bir yolculuktu. ve o zorlu süreçler meyvesini vermeye başladı. 18 yıl boyunca ayakta dahi duramayan Furkan, ilk adımlarını hidroterapi seansları esnasında havuz içinde attı ve bu ilk adımları annesini göz yaşlarına boğdu.

Furkan’ın bir an önce iyileşmek istemesinin altında yatan en önemli sebep ise Fenerbahçe sevgisi. Fanatik Fenerbahçe taraftarı olan Furkan’a Fenerbahçeli yıldız futbolcu Mehmet Topal’da bir sürpriz hazırladı. Mehmet Topal’ın duygu dolu mektubu ve imzalı formasıyla sürpriz yaptığı Furkan, Topal’ın sürprizi karşından büyük heyecan yaşadı. Furkan, “Mehmet Topal bu sürprizi ile beni çok şaşırttı. Kendisini çok seviyorum. Bu seneki şampiyonluğumuzda büyük payı var. Mektubu beni çok duygulandırdı özellikle ‘bir adımın dünya kupası alamaya eşdeğer’ olduğu kısım beni çok etkiledi çünkü ben tam bir futbol aşığıyım ve sert bir Fenerbahçe taraftarıyım. Eğer engelli olmasaydım kesinlikle futbolcu olurdum. Bu nedenle bu yaşadıklarım beni çok mutlu etti. Bundan sonraki hayatımda böyle yaşamak istemediğim için bu defa kesin başarıya ulaşacağıma inanıyorum. Evden sokağa çıkamamak duvarlarında altında ezilmek demek.o nedenle duvarların altında ezilmeden yaşayacağımı düşünüyorum” dedi.

Haftanın 3 günü fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanan, lokomat ve hidroterapi seanslarından faydalanan Furkan’da, tedaviye gösterdiği uyum sayesinde kısa sürede iyileşme gözlendi. Furkan’ın Doktoru Dr. Ayşim Oflazer ise “Hastamız Furkan sosyal zekası son derece gelişmiş ve hayatın içinde bir hasta, buda tedaviye çok pozitif yansıyor. Furkan’ın koyu bir Fenerbahçe taraftarı olması iyileşme hızı açısından müthiş bir adrenalin sağlıyor. Şu anda ayakta durabiliyor ve adım atabiliyorsa bunda hem kendisinin hem tedavinin hem de Fenerbahçe’nin büyük payı olduğunu söyleyebilirim. Furkan’ın annesi ise bana göre yılın annesi çünkü bu tip hastalar aileleri tarafından genellikle kaderlerine terk edilir ancak Filiz hanım her gün 6 saat İstanbul trafiği ve toplu ulaşım araçlarında büyük emeklerle oğlunu buraya getiriyor. Bu yüzden bence kendisi yılın annesi” dedi.

Tedavi olduğu havuzda desteksiz ayakta durmaya başlayan Furkan, bir süre sonra da adım atmaya başladı. Furkan şuanda havuzun bir ucundan diğer bir ucuna bağımsız olarak, dengeli dönüşler yaparak, gidip gelebiliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.