enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6103
EURO
34,6845
ALTIN
2.525,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CAM AKSM’DE DİLE GELDİ

CAM AKSM’DE DİLE GELDİ

Küçükçekmece Belediyesi, Halime Taşdemir ve kursiyerlerinin ‘Cam Dedi Ki Mozaik Sergisi’ ni sanatseverlerle buluşturdu. Sergide aynalı eserler ve camın kullanımı dikkat çekti.

Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde Halk Eğitim ve Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi işbirliği ile sanatseverlerle buluşturulan serginin açılışına,  Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile Ensar Vakfı Başkanı Kamil Çakır katıldı.

Açılışta söz alan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “Böyle sanat etkinlikleri deyince toplumsal olarak eksik bıraktığımız bir şeyi tamamlıyor olmaktan dolayı çok mutlu oluyorum” dedi. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de Halime Taşdemir ve kursiyerlerini tebrik ederek, “Hemen kültür merkezimizin karşısında Hünerli Eller çarşımız var. Burada Küçükçekmeceli kadınlarımız el emeği eserlerini sergiliyor ve satıyor. Orada da çok güzel çalışmalar var. Oraya da bir göz atmanızı tavsiye ederim” diye konuştu. Ensar Vakfı Başkanı Kamil Çakır da sergide eserinin bulunduğunu belirterek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e kendilerine bu imkanı sağladığı için teşekkür etti. Kamil Çakır ayrıca, protokol üyelerine birer tablo hediye etti.

“ZOR DEĞİL SADECE SABIR GEREKTİRİYOR”

Öğrenciliğinde pek çok kez Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde eserlerinin sergilendiğini kaydeden Halime Taşdemir ise, “Öğrencilerimle birlikte büyük bir çalışmanın eseri buradaki sergimiz. Öğrencilerimle birlikte 5 ay gibi çok kısa bir sürede geceli gündüzlü çalışarak bu eserleri hazırladık. Bu yüzden çok gururlu ve heyecanlıyım” dedi. Taşdemir, mozaiğin aslında çok zor olmadığını sabır gerektiren bir uğraş olduğunu da sözlerine ekledi.

CAM DEDİ Kİ, 10 NİSAN’A KADAR AKSM’DE

Mozaik ve alüminyum kabartma hocası Halime Taşdemir ve 13 öğrencisinin mozaik ve vitral çalışmalarından oluşan ‘Cam Dedi Ki, Mozaik Sergisi’nde,  toplam 83 eser yer alıyor.  Kedi figürlerinden, insan suretine, müzik aletlerinden gemilere pek çok figürün çalışıldığı sergide en çok aynalar ve camın kullanımı dikkat çekiyor. Sergi 10 Nisan tarihine kadar AKSM’ de ziyaret edilebilir.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.