enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,8551
ALTIN
2.428,58
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Gümüşyaka’ya Çok Amaçlı Hizmet Evi

Gümüşyaka’ya Çok Amaçlı Hizmet Evi
25.08.2015
122
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka Mahallesi’nde bölge halkının çok amaçlı olarak kullanacağı Silivri Belediyesi Hizmet Evi’nin açılışını özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği mahalle sakinleriyle birlikte açtı. Silivri Belediyesi Çanta Gökhan Kurtulmuş Yaşlı Konukevi’nde misafir olan sakinlerden biri olan Kamil Uslu’nun katkılarıyla yapılan Hizmet Evi’nin açılışına CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı.

IŞIKLAR; “GÜMÜŞYAKA’YI ALTINYAKA HALİNE GETİRECEĞİZ, YAPTIKLARIMIZ BAŞLANGIÇ!” 
Silivri Belediyesi Çok Amaçlı Hizmet Evi’nin açılışında bir konuşma yapan Başkan Işıklar şunları söyledi; “Çok değerli hemşerilerim hepinizi sevgi ile selamlıyorum. Özellikle kadınlarımızı burada görmekten çok mutlu oldum. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun şeref verdiniz hoş geldiniz. Göreve başladığımız ilk günde söylemiştim bulunduğu konum itibari ile Gümüşyaka hizmeti çok hak eden bir bölge. Çünkü Silivri’de bir merkez oluşmuş merkezde her şey sıkışmış. Bu sıkışıklığı hem ekonomik, hem sosyal, hem de kültürel olarak şehrin dışına yaymak istiyoruz. En başta şunu da söylemiştik; biz merkezden değil çevreden başlayacağız. Nitekim de öyle yaptık. Gümüşyaka’daki temel köklü sorunları bir bir çözdük. Aslına bakarsanız yeni başladık. E-5 karayolunun alta alınma projesi var, üniversite alanı geçti hayırlısıyla başlayacak, sahillerimiz düzenlenecek. Merkezdeki belediye arkasını büyük bir alana dönüştürdük. Gece pazarının olduğu yerin eski halini hepimiz biliyoruz. Bu gün çevre ilçelerden gelinen bir yer haline getirdik. Yollarla, meydanlarla bir şehri güzelleştirebilirsiniz, şehirler insanlar içindir ama insanlar da şehir içindir. Gümüşkaya’nın her tarafı elden geçecek. Gümüşkaya’nın adı gümüş olarak kalacak ama altın gibi bir yaka haline getireceğiz bundan hiç şüpheniz olmasın. Her yıl bir çocuk büyür gibi Gümüşyaka’nın güzelleştiğini daha yaşanır, daha çağdaş olduğunu, iş ürettiğini, gelecekte çoluk, çocuğumuza imkânlar sağladığını göreceksiniz.”

GÜMÜŞYAKALI KADINLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Gümüşyakalı kadınlara Mahalle Evi’ne gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Işıklar; “Kadınlarımız sadece ev hanımı olmaktan çıkacak, beraber üretmenin, paylaşabilmenin keyfini yaşayacak bütün ihtiyaçlarını karşılayacak Mahalle Evlerimiz olacak demiştik. Gümüşyaka’ya da bir tane mahalle evi yaptık. Çok şükür ki yetmedi, şimdi ikincisini, üçüncüsünü açacağız. Mahalle Evlerinde çok güzel işler yapıldığını gördüm, gördükçe de sizlerle gurur duydum. Buna sahip çıktınız. Bunda en büyük katkıyı sizler yaptınız” şeklinde konuştu.

“HİZMET EVİMİZ HAYIRLI OLSUN
Işıklar konuşmasının devamında şunları söyledi; “Şimdi bir tanede çok amaçlı hizmet evimizi açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Yapımında çok büyük katkıları olan Kamil Amcamıza ve Fikret Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Başlangıçta farklı düşünceler olabilir. İlçemizin 81 ilden hemşerisi var. Onlarla yıllarca kaynaşmayı belki eksik bırakmışızdır, onlara gidip sorununuz nedir, derdiniz nedir, sizin için ne yapabilirim demek gerektiğini düşünüyorum. Bütün meclis üyesi arkadaşlarım ve çalışma arkadaşlarımla bu hoşgörüyü bir arada tutacağız. Bu çeşitlilik, bu farklılık büyük bir mozaik oluşturuyor. Bir kilimin çeşitli renkleri olacak ama bir tane kilim olacak. O kilim de Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bizim demokrasimizdir, bizim gelenek ve göreneğimizdir. Bir tane bayrağımız, bir tane devletimiz var, bir tane büyük bir kilimimiz var ama rengârenk olacak. O kilimin güzelliği de çok renklilikten gelecek.”

USLU VE EZER’E PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Başkan Işıklar konuşmasının sonunda Çanta Konuk evi sakinlerinden Kamil Uslu’ya plaket takdim ederek Hizmet Evi’nin yapımındaki katkıları için teşekkür etti. Yine Hizmet Evi’nin yapılmasına katkı sağlayan Emekli Öğretmen Fikret Ezer’e de plaket takdim edildi. Işıklar Silivri Belediyesi Çok Amaçlı Hizmet Evi’nin anahtarını ise Gümüşyakalı kadınlara teslim etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.