enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İYGAD, ücretsiz taşıma için girişim başlattı

İYGAD, ücretsiz taşıma için girişim başlattı
25.08.2015
93
A+
A-

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek ve CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever’i makamlarında ziyaret etti.   
İstanbul için çalışıyoruz

İlk önce AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek’i makamında ziyaret eden yerel gazeteciler derneği yöneticileri, derneklerini anlatarak yerel basının yaşadığı zorlukları dile getirdiler. Dernek Başkanı Ali Tarakçı, İstanbul’da yaklaşık 400 yerel gazetecinin görev yaptığını, İstanbul’un tamamında 107 yerel gazetenin çıktığını, yerel gazetecilerin yaklaşık 100’ünün sarı basın kartı olduğunu ,diğerlerinin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Yerel basının çalışma şartları, yaşadıkları ekonomik zorluklar ortada. Toplu taşıma araçlarıyla milyonlarca yolcunun taşındığı İstanbul’da 300 yerel gazetecinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları İETT’ye yük getirmez. Ancak yerel gazeteci arkadaşlarımıza çok büyük fayda sağlar. Bu konuda desteklerini istiyoruz.”

AK Parti Meclis Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, İstanbul’da yerel gazetecilerin hangi zorluklar altında çalıştıklarını iyi bildiklerini belirterek, “Yerel gazetecilerin toplum taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sonuçta hepimiz İstanbul için çalışıyoruz” diyerek, İYGAD yöneticilerini yerel gazetecilerin sorunlarını daha detaylı görüşmek için tekrar beklediklerini söyledi. 

300 il genel meclis üyesinin hakkı yerel gazetecilere

AK Parti gurup Başkan Vekili Taşyürek’in ziyaretinin ardından CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever’i de ziyaret eden dernek yöneticileri, toplu taşıma araçlarından ütcretsiz yararlanma taleplerini ilettiler.

Gülsever, İstanbul’da il genel meclisinin kapatıldığını, 300 il genel meclis üyesinin ücretsiz taşıma haklarının, yerel gazetecilere verilmesini talep edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Ziyaretinizten dolayı çok büyük memnuniyet duydum. Hangi şartlar altında çalıştığınızı biliyorum. Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmanız için, CHP Gurubu olarak elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.” 

Mutlu: Sorunların çözümü için gereğini yapacağız

Aynı gün İstanbul Valisi ile Yeşilköy Havalimanı’nda bulunan makamında görüşen İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği yöneticileri, görüşmeden çok büyük bir memnuniyet ile ayrıldılar.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya, sarı basın kartlı araçların trafik ekipleri tarafından çekilmemesini, içişleri bakanlığı ile yapılan protokülün trafik polisleri tarafından gereklerinin yerine getirilmesini, İYGAD üyelerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmasını ve dernek üyelerine araç basın kartı verilmesini ilettiler.

Vali Mutlu, sarı basın kartlı araçların çekilmesiyle ilgili oldukça fazla şikayet aldıklarını ve bununlar ilgili trafik polislerin bilgilendirileceğini, suistimal yapılmamak kaydıyla İYGAD üyelerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için gereken girişimi yapacağını ve araçları olan dernek üyelerinin görevlerini yaparken, trafik polislerinin yardımcı olacakları araç kartlarının verilmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. 

Çok olumlu görüşmeler yapıldı

İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, İYGAD üyelerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için destek istediklerini belirterek; Vali Mutlu, AK Parti ve CHP Gurup Başkanvekilleri ile yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve toplantılardan çok memnun ayrıldıklarını söyledi.

Vali Mutlu ile yapılan görüşmeye; İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Celal Karaali,Barış Emregül, Ahmet Refik Bek, Zafer Yiğiter, Mustafa Küpeli, Emin Beyaz, İsmail Çavdar, Sabahattin Acar ve Yakup Tezcan, İl Basın, Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Gül ve Basın Danışmanı Bekir Kaplan katıldı. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.