enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5842
EURO
35,0317
ALTIN
2.460,71
BIST
9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Cumhurbaşkanı Gül Tekirdağ ziyaretini gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Gül Tekirdağ ziyaretini gerçekleştirdi
25.08.2015
96
A+
A-


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Musul’daki Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye’ye getirmek için de emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisinde. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi Türkiye’ye sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önünde ellerinde Türk bayrakları ve güllerle bekleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül’e sevgi gösterisinde bulunarak, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attı. 

Vatandaşları selamlayan ve onlarla tokalaşan Gül, bazılarıyla sohbet etti. Daha sonra resmi tören için Valilik önüne gelen Gül’e iki çocuk tarafından çiçek verildi.

Valilik önünde halka hitap eden Gül, sıcak bir havada kendisine gösterilen sevgi nedeniyle Tekirdağlılara teşekkür etti.

Gül, daha önce başka vesilelerle Tekirdağ’a çok geldiğini ancak Cumhurbaşkanı olarak gelmesinin bugüne nasip olduğunu dile getirerek, Tekirdağ’ın, Türkiye’nin Avrupa’daki, Trakya’daki büyük kenti olduğunu söyledi.

Bu tarihi vilayette vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Gül, Tekirdağ’ın, vatan şairi Namık Kemal’in doğduğu, tarımın, sanayinin, ticaretin çok geliştiği il olduğunu aktardı.

Buradaki bereketli topraklarda yetişen ayçiçeği, buğday gibi ürünlerin bütün Türkiye’yi beslediğini, şehrin sanayisinin Marmara’nın en ilerideki illerinden biri olduğunu bildiren Gül, Tekirdağ’ın, Türkiye için tren yolları, kara yolları gibi birçok önemleri, değerleri, kıymetleri bünyesinde topladığını anlattı.

“Ülkemizin, köylerimizin, şehirlerimizin kıymetini bilelim”

Gül, Türkiye’nin, şehirlerin kıymetini herkesin bilmesini gerektiğini vurgulayarak, memleketlerinin kıymetini bilmeyenlerin başlarına neler geldiğinin görüldüğünü, çevrede olup bitenlerin televizyonlarda acı çekilerek izlendiğini ifade etti.

Bütün Ortadoğu’da, son dönemde Irak ve Suriye’de olup bitenleri büyük bir üzüntüyle izlediklerini dile getiren Gül, “Onun için, şehrimizin, köylerimizin, ilçelerimizin, memleketimizin, Türkiyemizin kıymetini hepimiz bilelim ve vatandaşlar olarak hepimiz birbirimize sevgi, muhabbet ve saygıyı hiçbir zaman eksik etmeyelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkede farklı farklı görüş ve düşünceler olabileceğini ancak çoğulculuk içinde birliği sağlayabilmek gerektiğini aksi takdirde kargaşa çıkacağını kaydederek, bugün Türkiye’de huzur, istikrar ve vatandaşların birbirine saygısı olduğu için büyük kalkınma hamleleri, ekonomik başarılar gerçekleştirildiğini, devletin hizmetinin halkın ayağına gittiğini bildirdi.

“İki ateş arasında kalan Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız”

“Tabii ki Türk Milleti her türlü hizmete layıktır, sizlerin daha çok büyük beklentileriniz vardır. Bunların hepsini yerine getirmek, devletin de milletin de hepimizin görevidir” diyen Gül, her şeyin başının huzurlu, saygılı, mutlu, karşılıklı sevgi ve muhabbeti koruyarak gelişme ve kalkınma olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

“Maalesef komşumuz Irak’ta olup bitenler bir iç savaş, mezhep savaşı gibi görüntü veriyor. Bunlar çok üzücüdür. Müslümanlıkta bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi yasaklanmıştır. Ama gördüğünüz gibi cehalet, öfke, kin söz konusu olunca insanlar birbirini nasıl yok ediyorlar. Onun için bir an önce komşularımızda huzurun, komşu ülkelerde barışın olmasını canı gönülden istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Musul’daki Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye’ye getirmek için de emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisinde. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi Türkiye’ye sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz. Ayrıca Türkiye, iki ateş arasında kalan Irak’taki Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir. Onları geçmişte de yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız ve gereken her şey yapılmaktadır ve yapılacaktır.” 

“Çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye hazırlamak için dayanışma içerisinde olmalıyız”

Cumhurbaşkanı Gül, bütün bu olayların herkese ders olması gerektiğini vurgulayarak, herkesin birbirinin, ülkenin kıymetini bilmesi gerektiğini, el birliği içerisinde geleceğe, çocuklara daha iyi bir Türkiye hazırlamak için herkesin çok daha fazla çalışması, dayanışma içinde olması, birbirlerine sırt vermesi gerektiğini söyledi.

Bugün Tekirdağlılarla birlikte olacağını ve bu geceyi şehirde geçireceğini belirten Gül, ziyaret edeceği yerlerden bahsetti.

Gül, ziyaretlerinde şehirle ilgili bilgi alacağını ve yarın Kırklareli’ne geçeceğini kaydederek, sıcak havada kendisini bekleyenlere tekrar teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün valilik ziyaretinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Öte yandan, Valilik binasına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Gül’ün dev posterleri asıldı.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.