enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kadir Topbaş Silivrililer’e Hitap Etti

Kadir Topbaş Silivrililer’e Hitap Etti
25.08.2015
105
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bugün gerçekleştirdiği Silivri ziyaretinde siyasi parti ayrımı yapmaksızın her yere hizmet getirdiklerini belirtti.Başkan Kadir Topbaş Silivri’de insanların bugüne kadar kirli denizde yüzdüklerini ifade ederek bunun büyük bir sorun olduğunu belirtti.

Atıksu Tünel çalışmalarını da inceleyen Kadir Topbaş Silivri halkının ilgisi ile karşılaştı.Kendisine yaptıkları dövizler ile destek sloganları atan Silivrililer’e yaptığı konuşmada  Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadıklarını belirterek “Yine biz muhalefet partisi ilçesi demedik, oradaki çalışmalarımızı bitirdik” dedi.

Muhalefet partilerin olduğu ilçelere yatırım yapılmadığının konuşulduğunu söyleyen Kadir Topbaş sözlerine şöyle devam etti;“Yıllarca bu sahillerden insanlarımız maalesef kirlettikleri denizden istifade etmeye çalıştılar. Denize girdiğini zannetti; hastalık ve pislik içerisinde oldu. Bunu kimse düşünemedi, nasıl çözeriz denmedi. Biz kirletilen bu denizlerin tekrar sağlıklı hale gelmesi için İstanbul’un tamamında 94 öncesi atık suların yüzde 4’ü temizlenirken, şuanda yüzde 95’e geldik. Köylere kadar biyolojik arıtma tesisleri kurduk. Bugüne kadar neredeydiler, kaç tane yaptılar.” diye konuştu.

İSKİ’nin sadece Silivri’ye 1 milyar liralık su ve atık su yatırımı yaptığını ve buranın yetersiz yağışa rağmen su sıkıntısı yaşamayacağını belirten Topbaş, İstanbul’da yaz aylarında günde 3 milyon metreküp su kullanıldığını, atık suların da çevreyi ciddi anlamda kirlettiğini söyledi.

Topbaş, “Silivri’ye sadece İSKİ marifetiyle yaptığımız yatırım 1 milyar lira. 1994 öncesinde atık suların sadece yüzde 4’ü temizlenirken şu anda yüzde 95’lere geldik. İstanbul’un köylerine kadar biyolojik arıtma tesisleri kurduk ve devam ediyoruz” dedi.

Bütün sahillerin atıklarını alacak şeklide atık su tüneli yapıldığını ifade eden Topbaş, geçmişte derelerin açık kanal kabul edildiğini ve sanayi atıklarının buralara bağlandığını anlattı. Topbaş, bunu yapan yöneticilerin, “Yarın ne olacak?” diye düşünmediğini ancak kendilerinin İstanbul’un köylerine kadar biyolojik arıtma tesisleri yaparak şehrin sahillerini, denizlerini atık su tehdidinden kurtardıklarını vurguladı. 

“Bu yılın, 2014’ün sonuna kadar İstanbul’da çözülmemiş dere problemi kalmayacak” diyen Topbaş, hepsinin ihalesinin yapıldığını bildirdi. Topbaş, yapmakta oldukları kolektörlerle Silivri bölgesindeki 100 kilometrekarelik bir alanı atık su tehdidinden temizlediklerini anlattı. 

Topbaş, şöyle devam etti:

“Artık İstanbul Avrupa’nın en temiz şehirlerinden biri haline geliyor. Çocuklarımızın yarınlarını hazırlıyoruz. Basit bir olay değil, bizler tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecekte bu sorunlardan bahsedilmeyecek. Deniz kirliliğinden ve su probleminden konuşulmayacak. İnşallah Silivri’ye metroyu getirdiğimizde ulaşım da konuşulmayacak. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında inşallah İstanbul’da sosyal projeleri konuşur hale geleceğiz. 2004’e kadar mutlak korunması gereken su havzalarında 11 milyon metrekare kamulaştırma yapılmış. Son 10 yılda bizim kamulaştırdığımız tapusunu sizin adınıza belediyemize aldığımız alan miktarı ise 26 milyon metrekare. Sadece son 3 yılda 14 milyon metrekarelik alanı kamulaştırmışız.”

İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ise bugün Marmara Denizi’ni atık su tehdidinden kurtaracak çok önemli projenin bir ayağını daha gerçekleştirdiklerini, Marmara Denizi’ne akan atık suları kesmek için daha önce Ataköy ve Ambarlı biyolojik arıtma tesislerini inşa ettiklerini söyledi.

Bu iki tesisin de günde 400 bin metreküp suyu arıtan devasa büyüklükte ileri biyolojik arıtma tesisi olduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

“Atık su artıma tesislerine de 293 milyon lira harcadık. Şu anda gündemimizde 7,5 kilometrelik Çanta Katı Atık Su Tüneli ile 60 kilometrelik bir dere ıslah projemiz var. Bunlara da 70 milyon lira harcayacağız. Silivri bölgesinde ayrıca 710 kilometre içme suyu hattı döşendi. 78 kilometre de isale hattı inşa edildi. 3 ayrı su deposu da inşa ettik. Silivri’ye yeni bir İSKİ şube binası da yapıyoruz. Silivri’de içme suyuna 247.5 milyon lira yatırım yaptık. İSKİ sadece Silivri bölgesine sadece 1 milyar lira yatırım yaptık.”



Kadir Topbaş daha sonra Ertuğrul Gazi ve Nurullah Baldöktü okullarını ziyaret edip öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.




REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.