enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5653
EURO
34,9616
ALTIN
2.447,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Mazlumlar İçin Tek Yürek Oldular

Mazlumlar İçin Tek Yürek Oldular
25.08.2015
88
A+
A-

Ayasofya Camii Meydanı, dün tarihi günlerden birini daha tanıklık yaptı. Mübarek Ramazanayında katledilen ve zulme uğrayan kardeşleri için yekvücut olup Ayasofya’ya akın eden müminler, bir kez daha mazluma ümit oldu, düşmana korku saldı… Bir haftayı aşkın süredir Gazze’de genç, yaşlı kadın çocuk demeden katleden, camileri bombalayan İsrail on binler tarafından lanetlendi.

TÜM DÜNYA MAZLUMLARI İÇİN DUA EDİLDİ

Mazlumlar için Ayasofya Camii Meydanı’nda kıyama duran on binler, başta Siyonist İsrail olmak üzere tüm dünya zalimlerini telin etti. İnanmış şuurlu kalabalık, özelikle son günlerde Gazze’ye yaptığı saldırıları artırarak zulmün başı olduğunu bir kez daha gösteren Siyonist İsrail aleyhinde ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Allah’ın gazabı zalimleri boğacak’ sloganlarıyla meydanı inletirken, ‘Hamas’a selam direnişe devam’ sloganlarıyla Hamas’ın yanında olduklarını gösterdi.

Namaz kılındı, iftar edildi…

Mitingde Suriye’de, Irak’ta, Gazze’de, Arakan’da, Somali’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da ve zulmün doruğa çıktığı diğer ülkelerde yaşananlar da protesto edildi. Akşam namazı öncesi başlayan mitinge katılan on binlerce kişi, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle iftar yaptı. Silivri’den de yoğun katılımın olduğu mitingde akşam namazı cemaat halinde kılındı. Atılan slogan ve açılan pankartlarla mazlumlara yalnız olmadıkları mesajı verildi. Tüm dünya mazlumları için dua edildi.

FİLİSTİN’İN VEBALİ EN ÇOK BİZİM OMUZLARIMIZDA

MİTİNGTE bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “İslam ülkeleri söz konusu olunca, siyasi ve ekonomik ambargo başta olmak üzere her türlü yaptırımı harekete geçirenler, İsrail’in Filistin’de yıllardır sürdürdüğü katliamları sadece ve sadece kınamakla yetinmektedirler. Bunların sicilini biz Srebrenitsa’dan biliyoruz. Saray Bosna’dan, Kosova’dan, Çeçenya’dan, Arakan’dan, Mali’den, Somali’den biliyoruz. Bu vahşete duyarsız kalanlar, sessiz kalanlar en az bu vahşeti gerçekleştirenler kadar suçludur ve tarih önünde de hesap vereceklerdir. Filistin bize Abdulhamit Han’ın emanetidir. Osmanlı’nın emanetidir.  Biz, Filistin’e başkaları gibi değil, Milli Görüş Lideri Hocamızın dediği gibi ‘Filistinlilerin yanında olmak, hem insanı hem de imanı görevimizdir’ nazarıyla bakıyoruz. Orada şehit edilen her Filistinli’nin vebali en çok bizim omuzlarımızdadır. Lafla peynir gemisi yürümüyor, meydanlarda esip gürlemekle sonuç alınmıyor. Dün Filistin’in tapusu bizdedir diyenler, tapusuna sahip çıkmalıdır. Bizim teklifimiz açıktır; Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinden bir Barış Gücü oluşturulmalı ve Filistin’e konuşlandırılmalıdır. Bu askeri güç İsrail’in her saldırısına misli ile karşılık verecek bir teçhizatla donatılmalıdır. Bu cılız tepkiler ile milletin vicdanını rahatlatamazsınız. Bir kez daha söylüyoruz, İsrail ancak ve ancak güçten anlar. Artık söz söyleme zamanı geçmiştir.” ifadelerini kullandı.

İSLAM COĞRAFYASI KAOS ALTINDA

Kamalak, “Müslüman ülkeler adım adım parçalanıyor, işgal ediliyor. Kürt, Türk, Şii, Sunni, Arap, Acem denilerek her türlü etnik ve mezhebi farklılıklar tahrik ediliyor, kışkırtılıyor. Coğrafyamız hızla büyük bir savaşın içine itiliyor. Hiç şüphesiz ki, tek çözüm İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olmalarıdır. Bu kirli oyunu bozmanın tek yolu, ne pahasına olursa olsun İslam Birliği’ni kurmaktır.” şeklinde konuştu.

Milli Görüş’ün umdelerine ve misyonuna ihtiyaç var

Mitingte konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın da “Bize diyorlar ki neden etkinlik yapıyorsun. Yüreği yanan insan bağırır ses verir, umulur ki  bu ses İslam ülkelerinin yöneticilerinde karşılık bulur, umulur ki cenabı Allah bu sese karşılık verir ebabilleri gönderir.  Serçesi ölen bir çocuğa taziye de bulunan bir peygamberin ümmeti olarak içinde bulunduğumuz durum için üzgünüz. Hadiseye bir bütün olarak bakmak lazım, coğrafyamızda olup bitenler ırkçı Siyonizm, emperyalizm yeniden harita çiziyor. Karşı çıkanları yok diyor, küçük küçük devletler oluşturmak, yeniden büyük İsrail’i kurmak istiyor. İsrail güvenliğini teminat altına almak istiyor. İsrail’i tehdit eden unsurları bir bir yok ediyor. Önce Irak’ı şimdi Suriye’yi bertaraf ediyor. İran’ı bertaraf ediyor, Kaddafi’yi bertaraf etti. Hamas’ı Suriye’den çıkartarak İsrail’in elini güçlendirdi. Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Görmedik duymadık pozisyonunda olamayız. Biliyoruz Gazze’ye yardım etmek istiyorsunuz ama yapamıyorsunuz, çünkü uluslararası emperyalizm size edebiyat yapma rolü vermiş. Öyle ki Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da olan hadiseler İslam ülkelerinin yöneticilerine sadece edebiyat yapma fırsatı veriyor. Dahası uluslararası emperyalizm siz daha iyi yapabilesiniz diye gözümüze parmağını soka soka vahşet yapıyor. Sırf siz daha fazla edebiyat yapasınız diye. İlkelerinizden vazgeçersiniz uluslararası emperyalizmin işbirlikçisi, hizmetkarı olursunuz. 7 milyarlık insanlık aleminin, İslam aleminin birliğine bütünlüğüne ihtiyacı var. 1,5 milyarlık İslam aleminin sesi meydanlarda değil, masada gür çıkacak liderlere ihtiyacı var. Dünyanın da Türkiye’nin de Milli Görüş’ün umdelerine, misyonuna ihtiyacı var” dedi.

Hakk’ın hakim kılınması engellenemez

 “Fethin sembolü Ayasofya’dan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya selam göndermek için, İstanbul’dan Kudüs’e selam göndermek için toplandık.” diyerek konuşmasına başlayan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan da  “Biz inanıyoruz ki, Rabbimizin melekleri bu selamları Gazze’ye, Mısır’a, Doğu Türkistan’a, Arakan’a ulaştırıyor. Zalimlere sesleniyorum: Siz dün Mısır’da 5 binden fazla kardeşimizi şehit ettiniz. Arakan’da 50 binden fazla kardeşimizi şehit etiniz. Siz ne yaparsanız yapın; Hak’ın hakim kılınmasına mani olamazsınız” şeklinde konuştu.

ZALİM ZALİMLE ANLAŞIYOR

MISIR İhvan-ı Müslimin Temsilcisi Eşref Abdulgaffar, “Yeryüzündeki Müslümanların problemi gerek Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da olsun bu tüm Müslümanların ortak sorunudur. Müslümanlar bir vücuttur ve vücuttaki yara tüm bedeni etkiler. Zalimler Gazze’deki kardeşlerimize saldırıyorlar. Bunu yaparken de en büyük desteği seçimle başa gelmiş Mursi’yi indiren Sisi ve yönetimidir. Bugün Mursi’nin mahkemesi vardı. Mursi mahkemede, ‘Lebbeyke ya Gazze, Lebbeyke ya Aksa’ diye bağırıyordu. O kendi derdini unutmuş Gazze’nin derdiyle dertleniyordu. Allah yeryüzündeki bütün mazlumlara zafer nasip edecektir. O zalimler önce bizim liderlerimizi idam etmek istiyorlar. Liderimiz Muhammed Bedi üç defa idama mahkum edildi. Zalimler, Firavunlar 1954’te, 1964’te ve 1991’de bugün yaptıklarının aynısını yaptılar. Liderlerimizi tutuklayıp idam ettiler. Zalimler her zaman zalimlerle anlaşıyorlar. Bugün Sisi, Gazze’yi bombalayan İsrail’e yardım ediyor. Ne kadar acı” feryadında bulundu.

GAZZE’DE BİR HAFTADA 200 ŞEHİT

Filistin Gazze Hamas Temsilcisi Münir Cevade, ise “Geçtiğimiz günlerde başlatılan bu ahmak savaş çocuklarımızı, kadınlarımızı vurmakta, katletmektedir. Onların yanında sadece kendi imkanlarıyla ürettikleri silahlar ve Allah’ları var. Bir haftada 200 kardeşimizi şehit verdik, 1000’den fazla kardeşimiz yaralandı. Yüzlerce ev, bina yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Gazze’ye saldıran Siyonistler Gazze’yi teslim alacaklarını sanıyorlardı. Oysaki, yanıldılar. Gazze şehitlerimiz cennete giderken Siyonizm’e olan kin ve nefret artmaktadır” şeklinde konuştu.

İslam dünyasında oluk oluk kan akıyor

Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan da “Bugün bütün İslam dünyasının her köşesinde kan oluk oluk akmakta, muktedir insanlar bu vahşete sessiz sedasız kalmışlardır. 5 sene önce Doğu Türkistan’da büyük bir katliam yaşanmıştı. Çağlayan’da yüz binlerce kardeşimiz tek saf olup zalime karşı toplanmıştık. Erbakan Hocanın talebeleriyle bugün burada olmaktan mutluyuz. Doğu Türkistan için daha önce Milli Görüş’ün yaptığı mitingler etkili olmuş Çin’i durdurmuştu. İnşallah bu mitingte hayırlı zaferlere vesile olur” dedi / SHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.