enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak ?

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak ?
25.08.2015
101
A+
A-

Kanal İstanbul’un altyapısını oluşturduklarını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çok yakın zamanda somut adımlar atacaklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın ‘çılgın proje’ olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili son açıklama Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan geldi. İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Kanal İstanbul’un altyapısını oluşturduklarını ve bu konuda yakın zamanda somut adımlar atacaklarını söyledi.

SUKUK KULLANILABİLİR

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ise, Kanal İstanbul Projesi’nin finansmanında sukuk kullanılıp kullanılmayacağıyla bir soru üzerine, “Sukukun hem kamu, hem özel şirketler tarafından kullanılması için beş ayrı sukuk düzenledik. Kanal İstanbul projesini kazananlar zaten özel firmalar olacak. O firmalar SPK’dan izin alarak sukuk çıkarabilirler. Mevzuat olarak buna hazırız. Biz sukukla ilgili düzenleme yaparken Kalkınma Bakanı ile de görüştük. Yani sukuk kullanılmasına ilişkin düzenleme hazır” dedi. Projenin güzergahı konusunda ise alternatifler üzerinde çalışıldığı ve revizyona gidelebileceği ifade ediliyor.

2018 YILINA KADAR 250 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ

YILMAZ, 2014-2018 yılları arasında kamu olarak 250 milyar dolarlık bir yatırım hacmi öngördüklerini söyledi. Bu dönem, 2023 yılına kadar uzatıldığında ise yaklaşık 700 milyar dolarlık bir yatırım hacmi öngördüklerini vurgulayan Yılmaz, aynı dönemde bu tutarlara ilave olarak 200 milyar dolarlık kamu-özel sektör işbirliği modeliyle projelerin gerçekleştirileceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.