enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4757
EURO
34,9765
ALTIN
2.433,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Marmara Denizinde Yerin 300 Metre Altından Sismik Kayıt Yapılacak

Marmara Denizinde Yerin 300 Metre Altından Sismik Kayıt Yapılacak
25.08.2015
110
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kuzey Anadolu Fayı’nın Marmara Denizi’nden geçen bölümünde, ‘Derin Kuyu Sismometre Ağı Projesi’ni başlattı. Almanya Yer Bilimleri Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Türkiye’de ilk kez yerin 300 metre altına inilerek sismik kayıt yapılacak. Marmara Denizi’nin kuzey ve güneyinde belirlenen 8 ayrı noktaya kurulacak ‘sismometre istasyonlarıyla’ yapılacak kayıtlarla, fay hattındaki hareketlilik yakından takip edilecek.

AFAD’ın deprem uzmanları ile Alman sismoloji uzmanlarının koordinasyonunda gerçekleşen projede 8 istasyondan biri olan Büyükada’ya kurulacak sismometre istasyonu için sondaj çalışmaları bugün başladı. AFAD ve Almanya Yer Bilimleri Enstitüsü ortaklığıyla yürütülen ‘Derin Kuyu Sismometre Ağı Projesi’nde görevli Jeofizik Yüksek Mühendisi Filiz Kadirioğlu, basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sondaj kuyularla yerin 300 metre altına inerek sismik cihazlar yerleştireceklerini söyleyen Kadirioğlu, “Kuzey Anadolu Fay Hattı Marmara Denizi’nin Büyükada ve Yalova arasında kalıyor. Amacımız bölgedeki sismik aktiviteyi Beklenen Marmara depremi öncesinde çok hassas bir şekilde yerin altından gözlemleyeceğiz. İki kurum olarak çalışmalar kapsamında 8 adet sismik istasyonların kurulması hedeflendi. Bunlardan iki tanesi Yalova bir tanesi de Tuzla olmak üzere 3 istasyonu bitirdik. Bugün Büyükada’ya bir istasyon kuruyoruz. Daha sonra Sivriada’ya da bir istasyon kuracağız. 8 istasyon tamamlandığında bu sayede Marmara Denizi çevresini adeta depremleri gözlemleme açısından ablukaya almış olacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.