enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Marmara ve Ege’de Korkutan Deprem 3 Bölgeyi Salladı

Marmara ve Ege’de Korkutan Deprem 3 Bölgeyi Salladı
25.08.2015
77
A+
A-

Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı araştırılıyor. İstanbul ve ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma’da da halkı sokaklara döktü.

KANDİLLİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi merkez üssü Gökçeada’nın batısı olan depremin büyüklüğünü önce 6.7 olarak duyurdu ancak daha sonra 6.5 olarak yeniledi. Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu ise merkez üssü Yunanistan’dan olan 7.2 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 91 km olduğunu duyurdu.

AFAD 6.5 OLARAK DUYURDU

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın internet sitesinde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı.

5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy’de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale’nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu.

VALİ MUTLU’DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Mutlu deprem sonrası “İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir. Bilgi toplamaya devam ediyoruz.” dedi.

ÇEVRE BAKANI: CAN KAYBI YOK

Çevre Bakanı İdris Güllüce, kendilerine gelen bilgilere göre herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.

DEPREM ATİNA VE BATI TRAKYA’DA DA HİSSEDİLDİ

Yunanistan Ulusal Rasathanesi’nden yapılan açıklamada, Ege Denizi’nde Limni (Limnos) ile Semadirek (Samotraki) adaları arasında 12.25’te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Deprem nedeniyle özellikle Batı Trakya’daki Dedeağaç ve Gümülcine kentlerinde halkın caddelere çıktığı, kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

Yetkililer, Yunanistan’da ilk belirlemelere göre depremin herhangi bir hasara yol açmadığını belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.