enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Metin Feyzioğlu; Silivri’yi Böyle Bilmiyordum!

Metin Feyzioğlu; Silivri’yi Böyle Bilmiyordum!
25.08.2015
110
A+
A-

Silivri Belediyesi, Söyleşi Günleri kapsamında Eğitim İş Silivri Temsilciği ortaklığında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Profesör Doktor Metin Feyzioğlu’nu Silivri’de ağırladı. Şubat ayı Söyleşi Günleri kapsamında Silivrililerle buluşan Feyzioğlu, Nikâh ve Sergi Salonu’nu çok beğendiğini dile getirdiği konuşmasında Işıklar için; “Profesyonel siyasetçi olmayan, siyaseti amatör ruhla yapan bir başkan” dedi.

TAŞKIN; “ADALET VE YARGI SİSTEMİMİZ ÇÖKERTİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Eğitim İş Silivri Temsilciliği Başkanı Sanlı Taşkın yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansına hoş geldiniz. Ülkemizde yaşanan son süreçte, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yapılan saldırılar, günden güne artarak devam etmektedir. Milli değerlerimizin bir bir yok edilmeye çalışıldığı bir karşıt eylemi hep birlikte yaşamaktayız. Adalet, hukuk, yargı bağımsızlığı sistemimiz çökertilmeye çalışılmaktadır. Bizlere düşen görev; düşünmeyi, sorgulamayı hayatının her alanında yapabilen nesil üretebilmek ve bir toplum yaratabilmektir” dedi.

BAŞKAN IŞIKLAR; “ÜLKEMİZ YENİ TOPLUM LİDERLERİ KAZANIYOR”

Söyleşilerin yoğun katılımlarla gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu salona sığmayacağımızı biliyordum. Bu salonda başladık, bu salonun yanına üç tane daha salon yapacağız. Biz 7000 bin yıllık tarihi olan bir ilçeyiz. Tarihi, geçmişteki hafızasını korumak, bu hafızaya sahip olup bu kentleri, bu milletleri böyle geliştirmek gerekir. Geçmişteki hafızamız ne ise onu modernleştireceğiz. Çağdaş, demokrat bir yorumla geleceğe taşıyacağız” dedi. Feyzioğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Işıklar; “Ülkemizin yeni toplum liderleri kazanmasından gurur duyuyorum” dedi.

METİN FEYZİOĞLU; “SİLİVRİ’Yİ ZİNDAN BİLİYORDUM!”

“Silivri’yi hiç böyle bilmiyordum, zindan yeri biliyordum” diyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Profesör Doktor Metin Feyzioğlu, Silivri Belediyesi Nikâh ve Sergi Salonu’nu çok beğendiğini dile getirerek; “İyi ki bu toplantıyı burada yapmışsınız, böyle sıcak bir ortamda. Ben Silivri’yi hiç böyle bilmiyordum, zindan yeri biliyordum. Ne şanssızlık Silivri’nin böyle anılıyor olması” dedi.

“GEZİ OLAYLARI KORKU DUVARLARINI YIKTI”

Demokrasinin vazgeçilmezlerinden söz eden Feyzioğlu; “Bazı kararlar hep birlikte alınırsa fark yaratabilir! Önce inanmamız lazım. Türkiye’de fark yaratabileceğinize inanırsanız yaratırız. Demokrasinin iki vazgeçilmezi var; sivil toplum örgütlenmeleri ve siyasi partiler. Sivil toplum örgütlenmeleri de ikiye ayrılıyor; klasik sivil toplum örgütlenmeleri ve bir de artık 21. yüzyıl örgütlenmesi olan sosyal medya. En etkili sivil toplum örgütlenmesi artık kuşkusuz sosyal medya. Yaşadığımız toplumun sorunlarını ve çözümlerini en iyi sizler biliyorsunuz, çözeceğine inandığınız kişileri de aranızdan çıkartıyorsunuz. Türkiye’de sivil toplum örgütlenmesi gelişmektedir. Gezi olayları toplumsal muhalefettir, dünyanın en barışçıl eylemidir. Türkiye’de kalıcı bir değişimi sağlayabilmek konusunda hiç bu kadar umutlu olmamıştım. Toplumun bu kadar örgütlendiğini, bu kadar dinamik, heyecanlı olduğunu ve haklarına sahip çıkma kararlılığına ulaştığını ilk defa görüyorum. Demek ki yıllardır verdiğimiz mücadele boşuna değilmiş! Belli bir aşamayı çoktan geçmişiz. Ben yüreğini koyduğunuz için, yeri geldi özgürlüğünüzü riske attığınız için, yeri geldi fiziksel olarak her türlü müdahaleye karşı direndiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler direnmeseydiniz, sizler evlerinizde tencere, tava çalmasaydınız, evlatlarınızı öpüp dua ederek sokaklara göndermeseydiniz biz bu gün bu umutla yaşayamazdık! Gerçekten ilk defa hem korku duvarları yıkıldı, hem de orduya veya bir başka güce sırtımızı dayamadan demokrasimizi, özgürlüklerimizi, yaşam tarzımızı kendimizin koruyabileceğini anlamamızı sağladınız” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN PROFESYONEL SİYASETÇİ DEĞİL”

Silivri’de yapılan hizmetlerin ilçede değişim yaptığını ifade ederek siyaset böyle yapılır diyen Feyzioğlu Başkan Işıklar için; “Profesyonel siyasetçi olmayan, siyaseti amatör ruhla yapan bir başkan” dedi. Feyzioğlu’nun söyleşisine yoğun ilgi gösteren Silivrililer salona sığmadı. Konuşmasını halkın içinde yapmayı tercih eden Feyzioğlu, yaklaşık üç saat süren söyleşi sonunda ayakta alkışlandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.