enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5941
EURO
34,7657
ALTIN
2.419,89
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Metrogar Büyükçekmece’yi Dünyaya Açacak

Metrogar Büyükçekmece’yi Dünyaya Açacak
25.08.2015
112
A+
A-

Büyükçekmece’de vatandaşlarla buluşan Başkan Kadir Topbaş, burada yapılacak Türkiye’nin ilk metrogarının ilçeyi dünyaya açacağını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece Turgut Özal Bulvarı’nda AK Parti Seçim İrtibat Bürosu’nu açarak vatandaşlara seslendi. Başbakan Erdoğan’ın başlattığı yerel yönetim anlayışıyla İstanbul’a hizmet etmeye devam ettiklerini, bu kapsamda 186 kilometre öteden Melen’den su getirdiklerini, 136 kilometrelik ikinci hattın haziran ayında devreye gireceğini belirten Topbaş, “İstanbul’un bir yıllık suyunu tek başına karşılayacak Melen Barajı’nın da 2016 yılında devreye gireceğini söyledi. İstanbul’da bu mevsimlerde 2,5 milyon metreküp su kullanılıyor, kuraklık var ama su sıkıntısı yok” dedi.

“Hizmet bizim işimiz. 10 yılda İstanbul’un nereye geldiğini görüyorsunuz. Birileri kabul etmese de dünya bizi izliyor” diyen Kadir Topbaş, birkaç gün önce ziyaretine gelen Londra Belediye Başkanının kendisine, ‘Beraber çalışmalarımız olabilir’ dediğini hatırlattı. Başkan Topbaş, “Dünya İstanbul’u takdir ediyor, takip ediyor. İstanbul’a 10 yılda 60 milyar yatırım yaptık. Paris’te hava kirliği nedeniyle araçların iki günde bir trafiğe çıkması kararı alınırken, İstanbul’da ne hava kirliliği ne çözülemeyecek trafik var. UCLG Başkanı olarak dünyadaki belediyeleri yakından takip ediyorum. Kimin ne kadar yol aldığını biliyorum. İstanbul gerçekten çok iyi bir noktada. Her yere metro, her yerde metro projemiz kapsamında Büyükçekmece’ye de metro getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kendilerinin yaptığı projeleri birilerinin anlamasının da yetişmesinin de mümkün olmadığını belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakırköy’den Beylikdüzü’ne gelecek metroyu Türkiye’de ilk defa metrogar yaparak Büyükçekmece’nin metrosuna kadar getireceğiz. Buradan metroya binerek İstanbul’un ve Türkiye’nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz. Güzel bir bina yapacağız ve esnafımızı da orada toplayacağız. Bugün bunun projesini basına dağıtacağız. Lütfen oradan takip edin.”

“İSTANBUL’DAKİ ATIK SULARIN YÜZDE 97’SİNİ ARITIYORUZ”

İstanbul’daki atık suların yüzde 97’sini arıttıklarını, bunun yüzde 40’ının ileri biyolojik arıtma olduğunu vurgulayan Topbaş, Ataköy’de yıllarca herkesin söz verdiği biyolojik arıtma tesisini kendilerinin bitirdiğini, günde 400 bin metreküp atıksuyu arıtan dev tesisin bir benzerinin de Ambarlı’da yaptıklarını söyledi. Büyükçekmece’ye de aynı ölçekte ileri biyolojik arıtma tesisini bitirmek üzere olduklarının altını çizen Topbaş, şunları kaydetti:

“Böylece biyolojik arıtma yüzde 5’lere çıkacak. Aynı şekilde Silivri’de 22 kilometre tünel yaparak sahildeki atıkları topladık Selimpaşa’daki ileri biyolojik arıtma tesisini tamamladığımızda İstanbul’un il hudutları içinde denizlere ve derelere bir gram atıksu gitlediği gibi biylojik arıtma yüzde yüze yaklaşacak. Tuzla’da 2 tane biyolojik arıtma tesisimiz var. İstanbul’da günde 3 milyon 180 bin metreküp atıksu akıyor. Bunların yüzde 40’ın biyolojik arıtıyoruz. Yenikapı’da ön arıtma var. Dolgu alanın esas amacı yer olmadığı için oraya ileri biyolojik arıtma tesisi yapmak. Yer yok çünkü. Köstebek gibi Haliç’in altından delikler delerek bütün atıkları topluyoruz. Köylere kadar paket ileri biyolojik arıtma götürdük. Bugüne kadar yönetimler yapmadı, biz yapıyoruz. Düşünmediler dahi. Ana muhalefetin su atıksu konusunda söz hakkı yok. İstanbullulardan özür dilemesi lazım. Haftada bir gelen su kirlilik nedeniyle kaynatmadan kullanmayın diyorlardı. Çevre konusunda dereleri açık kanal kabul edip bütün ederleri kirletmişler. Böyle şey olur mu? Bunların pisliklerini biz temizliyoruz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.