enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5134
EURO
34,9154
ALTIN
2.441,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Muhallebi Kralı Kadir Topbaş’ın Mandaları Kula Dereyi Batırdı

Muhallebi Kralı Kadir Topbaş’ın Mandaları Kula Dereyi Batırdı
25.08.2015
90
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın, İstanbulun dört bir yanına dağılmış olan muhallebi dükkanlarında kullanılmak için manda sütü üreten çiftliklerinden biri geçtiğimiz yıl Silivrinin Büyük Sinekli köyünde inşa edildi. Altıyüz baş civarında mandanın bakıldığı çiftliğin tüm atıkları son on gündür çiftliğin yakınından geçen Kula Dereye akıtılmakta ve dere kısa bir zamanda bataklığa dönmüş durumdadır.

Birçok köyün arazisinden, bostanların, mısır ve ayçiçek tarlalarının arasından geçerek Kınalı mevkiinde yer alan yazlıkların arasından Marmara Denizine dökülen Kula Dereyi daha önce Silivri Cezaevinin atıkları kirletiyordu. Uzun mücadelelerden sonra yetersiz arıtma tesisini büyüterek artık dereyi kirletmeyen Cezaevinin yerini şimdi Muhallebi Kralı Topbaş’ın mandaları aldı.

Büyük bir bölümü bataklığa dönmüş olan derede mandaların dışkıları suyun üzerinde yüzüyor ve başta balıklar olmak üzere tüm su canlıları ölmektedir.

Silivri Belediyesini, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığını, İl Çevre Müdürlüğünü, İSKİ’yi ve ilgili bakanlıkları göreve davet ediyoruz.

Sularımızı kirletmeyelim. Derelerimiz özgür aksın!..

Başkan

Ali Korsan

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.