enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Necati Özkök Yeniden Aday

Necati Özkök Yeniden Aday
25.08.2015
118
A+
A-

Necati Özkök SİBESO’ya aday olduğunu açıkladı. 

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odasının 2 Mart tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimine daha önce 13 yıl görev yaptıktan sonra seçimi kaybeden ve son 8 yıllık süreçtede tekrar aday olan Necati Özkök yeniden aday olduğunu açıkladı.

 

Ekibi ile birlikte basının karşısına çıkan Özkök, projelerini anlattı ve mevcut yönetimi eleştirdi.Özkök açıklamalarında şunları söyledi:

“2 Mart günü yapılacak olan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına esnafımızın yoğun talebi ve baskısı üzerine aday olmaya karar verdim. Bu vesileyle adaylığımı açıklıyorum. Öncelikle bu süreçte aday olduğunu açıklayan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kırıcı olmadan seçimleri yapacağız inşallah.”

 

Bir tane tuğla koymayacağım

“Ben burada 3 dönem oda başkanlığı yaptım. Bu dönem aday olmaya hiç niyetim yoktu. Ancak bunların 8 yıllık çalışmalarında hiçbir şey yapmadıklarını gördük. Mecburiyet üzerine oda binası yıkıldı. Seçime girmeden önce esnafımıza çok vaatler verdiler. Şimdi onun listesindeki yedekler bile aday oldu. Şimdi fazlada dalaşmak istemiyorum bunlarla ama birkaç şey söylemek istiyorum 4 arkadaşa. 8 yıl içinde bir tane dikili ağaçları yok. Oda yıkıldıktan sonra odamızın yerini 260 milyar civarında bir ihale ile yer almışlar. SİBESO Silivri’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bir tabir vardır. Körle yatan şaşı kalkar derler. Çıkmaz sokağa oda yapıyorlar tabir-i caizse. Ben seçilirsem oraya bir tane tuğla bile koymam. Bir tane çıkmaz sokak var onu da bunlar buldular.”

 

Dördüz doğurdu

“Tamam, yıkılan bina keyif olsun diye yıkılmadı. Mecburiyetten yıkıldı. Ama esnafımızın yeri varken kalkıp bize daire lazım değil. Daire yapıp kiraya verecek değiliz. Bunun içinde bir yer almıyoruz. Bize memurlarla çalışacağımız yer lazım. Zeki Metin’in çok müsait olan yerini 200 milyara almıyorsunuz gidip arsa alıyorsunuz. Yönetim kurulu arkadaşlar istememiş. Bu aldığınız yere insanlar nasıl gelecek? Arabayla girsen sokaktan çıkamazsın. Yönetimdekiler uzman mübarek. Şimdi 4 tane adam o yönetimden aday oldu. Bunlar hiçbir iş yapmadılar. Bunun ekibi dördüz doğurdu.”

 

“Tefecilik mi yapıyorsunuz?”

“Odada geçimsizlik had safhada. Bir listeden 4 aday çıkıyorsa sen orada başkanlık yapamamışsın demektir. Beni destekleyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hiç niyetli değildim başkasının olmasından yanaydım. Ama arkadaşlarımız çok üstelediler. Esnafmızın beni bu kadar isteme sebebi bunların başarısızlığından dolayıdır. Esnaf odasında ben tarih yazdım tarih. Sanayi çarşısında bir dükkân bir arsa aldım. O okula siz benden daha fazla gidiyorsunuz. Çalıştık, yaptık. Bizim odanın öyle bir okul yapmaya parası yetişmezdi. Biz kaynak yarattık, yaptık. İnsan bir yere aday olurken bir projesi vardır. Bir hedefi amacı vardır. Sorun bakalım bunlara ne projesi var? Ne yapacaklar? Ben açıkça söylüyorum Esnaf Odasında aylık aidat yada aylık faiz diye birşey söz konusu olamaz. Tefeci misiniz siz yahu? Kanun varmış. Sen necisin?Esnaf perişan durumda. Bunlar aylık %10 faiz uyguluyorlar aidata. Ben 13 yıl başkanlık yaptım faaliyet belgesine para almadım. Kanunda yok mu, var. Ama almadım. Bu gün 3-4 yıllık aidat borcu olandan 400-500 liradır. Bunlar bir faiz koyuyorlar ana borcun kat fazlası. Hiç bir oda Türkiye’de faiz uygulamıyor. Faaliyet belgesine para alan oda yok. Bir bunlar alıyor. Kanunda yeri var alabilirsin ama alma arkadaş. Adama bir liste çıkarıyorlar 500 lira. Adam 5 milyar kredi alacak sen evrakı için 500 lira para istiyorsun.”

 

İşte o liste

“Nazım Toker, Tezcan Balcıoğlu, Erdoğan Ünsal, Faruk Sütmen, Hakan İpek, Mehmet Baskın, Necati Erdoğan, Okan Ataç. Başka arkadaşlarımızda var onlarda sürpriz olacak. Yönetim listemiz budur. Şimdi ben adayıım dedim. Bende ölmek var dönmek yok. Bana esnaf sanatkârımızın verdiği destekle çıktım. Yüzlerini kara çıkarmayacağıma ve bu görevi en iyi şekilde yapacağıma şeref sözü veriyorum. Yaptıklarım yapacağımın teminatıdır. Onlarda bunu çok iyi biliyorlar.”

 

“Şike döndürdüler”

“Odanın kiraya çıkması çok saçma. Bizim orada okulumuz var her katı 300 metrekare. Kapısının önünde köpekler yatacağına git gir bir katına. Elalemin binasına 60 milyar masraf ettiler. Mobilya almaya da ihtiyacımız yoktu. Mobilyalı okul duruyor orada. Ceplerinden mi ödediler? Niye alemin yerine kira vereyim ki. Ben seçildiğim gün odayı kiradan çıkartacağım. Orada bedava alacağız dediler gittiler para verdiler. Bir şikeler döndü orada.” 

Kaynak;SHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.