enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Projelerle, Trakya’nın Kalkınmasına Destek

Projelerle, Trakya’nın Kalkınmasına Destek
25.08.2015
100
A+
A-

Trakya Bölgesi’nde, sanayiden turizme, hayvancılıktan tarıma kadar çeşitli projeleri destekleyerek, bölgenin kalkınmasına katkı sağlıyor. 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TRAKYAKA’nın 2009’da Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan 26 ajanstan biri olduğunu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da faaliyet gösterdiğini söyledi.

TRAKYAKA’nın kuruluş amacının bölgedeki dinamikleri harekete geçirerek ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi ve yenilenebilir bir ortam hazırlamak olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Amacımız, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ndeki yerel dinamikleri harekete geçirmek. Sanayiden turizme, hayvancılıktan tarıma kadar eksik gördüğümüz birçok alanı harekete geçirerek, bu insanların, kurum ve kuruluşların önlerini açarak ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz.”

Şahin, bölgenin kalkınması için hibe ve teknik destekler verdiklerini aktardı.

Bütçelerinin Kalkınma Bakanlığınca belirlendiğini ve yüzde 90’ının Ankara’dan geldiğini dile getiren Şahin, belediyeler ile ticaret ve sanayi odalarından da belirli bir bütçe aldıklarını, bunları yereldeki kurum ve kuruluşlara aktardıklarını söyledi.

Her yıl mali destek programları açıkladıklarını, bu yıl da 3 farklı alanda destek vereceklerini bildiren Şahin, şöyle devam etti: 

“Birincisi sosyo-ekonomik kalkınma mali destek programı, ikincisi küçük ölçekli altyapı mali destek programı, üçüncüsü de iktisadi kalkınma mali destek programı. Toplam bütçesi 12 milyon lira olan bu destek programları için yaklaşık 230 başvuru arasından 41 projemiz başarıyla geçti. 20 milyon liralık ekonomik katkısı olacak ve bununla beraber yüzlerce istihdam sağlanacak. Sosyal anlamda birçok öğrencimize üniversitemize ve hastanemize çeşitli projelerle katkı sağlamış olduk.”

“Proje sizden, hibe bizden”

Şahin, TRAKYAKA olarak dezavantajlı gruplara yönelik hazırlanan ve bölgede turizmin gelişmesi için hazırlanan projelere önem verdiklerini bildirdi. 

İnsanların elle dokunabilir konsept projeler hazırlamasını sağlamak istediklerini belirten Şahin, “Trakya halkına, küçükten büyüğe, devletten özel sektöre, kurum ve kuruluşlara, ‘Projenizi getirin. Proje sizden, hibe bizden’ diyoruz” diye konuştu.

Şahin, hibe destek programlarının yanı sıra, kentlerin sosyal ve çevresel sorunlarının çözümüne yönelik projelere de destek olduklarını vurguladı.

Tunca Nehri üzerinde Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret Borsası işbirliğinde nehir ve nehir çevresi düzenleme çalışması yapılacağını aktaran Şahin, “Tunca Nehri’nin akış hızı ve debisi kontrol edilerek, nehir ve çevresinin turizm faaliyetleri açısından etkin kullanımın amaçlandığı projeyle ayrıca elektrik üretimi de sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Şahin, Kırklareli ve Tekirdağ’da da güdümlü projeler için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.