enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3767
EURO
34,9830
ALTIN
2.326,16
BIST
9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Küçükçekmece’de

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Küçükçekmece’de

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Küçükçekmece’de Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yer alan Millet Kütüphanesi’nin açılışını yaptı.

Küçükçekmece 15 Temmuz Gaziler Platformu katkılarıyla kurulan kütüphanenin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a, milletvekili Hasan Turan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut, Şehit Mehmet Güder’ in oğlu İbrahim Güder eşlik etti.

“15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’u gerek okullara isim vererek gerekse kütüphaneler açarak unutturmayacaklarının altını çizen İsmet Yılmaz, bu konudaki hassasiyetini şu sözlerle aktardı: “15 Temmuz bu milletim milli mücadele ruhundan hiçbir şey kaybetmediğinin göstergesidir. 15 Temmuz yeni Türkiye’nin temellerinin atıldığı gündür. 15 Temmuz bundan sonra darbe yapmayı düşünenlere bunu başaramayacaklarını gösterdikleri gündür. Bu günü unutmayacağız, unutturmayacağız. İlk okuldan liseye derslere 15 Temmuz’u taşıdık. Okullarımıza 15 Temmuz şehidimiz Mehmet Güder ismini verdik, kütüphane açtık. Kütüphanemiz vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“15 TEMMUZ DEĞERLER EĞİTİMİNİN KANITI”

‘Değerler Eğitimi verilmiyor’ eleştirilerine de yanıt veren İsmet Yılmaz, “15 Temmuz’da 251 şehidimiz, 2 binin üzerinde gazimiz oldu. İşte bu değerler eğitiminin kanıtıdır. Ben çok fazla şehit cenazesine katıldım. 500 kişilik nüfusu olan bir ilçede şehidimizin cenazesine 5 bin kişi geliyor. O şehidin cenazesi 5 bin kişiyle kaldırılıyor. Buraya gençlerimiz, o lisede okuyan öğrencilerimiz geliyor. İşte bu değerler eğitiminin kanıtıdır” diye konuştu.

“EĞİTİM HER ALANDAN DAHA ÇOK GELİŞTİ”

Eğitimde çok büyük bir mesafe kat edildiğini de kaydeden İsmet Yılmaz, “Bunu öğretmenlerimize ve yöneticilerimize borçluyuz. Her alanda yapılan hizmetten çok daha büyüğü milli eğitimde yapıldı. Yaşı belli bir yaşın üzerinde olup okul öncesi eğitim alan var mı? Yok. Ancak şimdi herkes çocuklarına ve torunlarına okul öncesi eğitim aldırıyor. Şimdi çocuklarımız kendilerini çok daha iyi ifade ediyor ve özgüvenleri yüksek. İşte bizden daha iyi eğitim alıyorlar, o yüzden böyleler. Benim sınıfım 70 kişiydi, şimdi ise ortalama bir sınıf 30 küsur kişilik” diyerek sözlerini sürdürdü.

Milletvekili Hasan Turan ise, kütüphanede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Şhitler bizim kutsal emanetlerimizdir, biz tüm şehitlerimizi anmak zorundayız. Mektebinde şahadet olan bir ülkeye esaret etmek mümkün değildir” dedi.

“RABBİM BİZDEN ŞEHİT OLMA RUHUNU ALMASIN”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Rabbim bu topraklardan şehit olma ruhunu hiçbir zaman almasın inşallah dedi. Şehitlerimiz bizim için canlarını verdi. Umarım buradaki gençlerimiz de buna değecek yaşamlar sürerler” diye konuştu.

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise kütüphanede emeği geçenlere teşekkür ederek, Malazgirt’ten günümüze tüm şehitlerimizi dualarla anıyorum” diye konuştu. 15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut da, “15 Temmuz bu ülkenin bir kaderi, miladı oldu. İnşallah bu ruhu ömür boyu taşıyacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Birlik, beraberlik içerisinde kardeşlik ruhu ile yaşayacağız” dedi.

15 Temmuz Gaziler Platformu’nu ziyaret ederek 15 Temmuz gazileriyle bir araya gelen İsmet Yılmaz, Cuma namazını da Halkalı Çamlık Camiinde ilçe protokolüyle birlikte eda etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.