enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Saldırılara Adaletsizliğe Vicdansızlığa Artık Yeter

Saldırılara Adaletsizliğe Vicdansızlığa Artık Yeter
25.08.2015
100
A+
A-

Saldırılara Adeletsizliğe Vicdansızlığa Artık Yeter;

 

Polis şiddeti ve hükümetin mezhepçi saldırgan tutumu karşısında ülkenin dört bir yanında eylem çağrısı yapan Alevi örgütlerinin İstanbul’daki buluşma adresi Şişli’ydi. Ve Aynı zamanda İzmir  İstanbul ve Ankarada  Saat 13:00 da bütün alevi örgütleri Meydanlarda olma kararı almıştı ve buna uyarak milyonları ile  meydanlara yürüdü.


       Alevi Bektaşi Federasyonu (Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi (80 bileşen), Alevi Kültür Dernekleri (102 bileşen) ve diğer 33 bileşen, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (43 bileşen), Alevi Vakıflar Federasyonu (12 bileşen), Alevi Dernekler Federasyonu (14 bileşen) Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (250 bileşen)

Alevileri ve ayrımcılığa karşı ‘dur’ diyenleri üç büyük şehirde meydanlara çağırmıştı. bu çağrıya Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerine Mesaj yoluyla çağrıda bulundu 25 Mayıs Pazar günü Dernek Binası ve çeşitli bölgelerden araçlar kaldırarak  yapılan eyleme destek vermiştir. İstanbul Okmeydanı’nda cemevi önünde bir cenaze için bekleyen Uğur Kurt‘un polis kurşunuyla öldürülmesi ve hükümetin polise sahip çıkıp mezhepçi söylemini sürdürmesi karşısında İstanbul’daki Alevi örgütleri ile beraber Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Yönetim Kurulu ve Üyeleri  Saat 13.00′da Şişli’de “faşizme karşı omuz omuza”, “Hırsız, katil AKP” sloganlarıyla hükümete karşı protesto eylemi düzenledi.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte Soma katliamında ve Haziran İsyanı’nda yaşamını yitirenler de unutulmadı. Pangaltı’da Alevi kurumları adına basın açıklamasını Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir yaptı Yapılan basın açıklamasında Alevileri ve cemevlerini hedef alan saldırılar ve hükümetin tavrı kınandı. Aleviler için bıçak kemiğe dayandı diyen Demir, Uğurt Kurt’un öldürülmesinin sorumlusunun AKP olduğunu ve bunun bilinçli bir cinayet olduğunu belirtti. Açıklamada bu cinayetlerin, katliamların ve sorumluların unutturulmaması çağrısı yapıldı.

 

Alevi Kültür Dernekleri

Yönetim Kurulu Başkanı

 Coşkun AKSOY

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.