enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5211
EURO
34,7870
ALTIN
2.420,02
BIST
9.708,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Bayrağına sahip çıktı

Silivri Bayrağına sahip çıktı
25.08.2015
100
A+
A-

Silivri Atatürkçü Derneği (ADD)Silivri şubesi tarafından organize edilen “Bayrak yürüyüşü” bugün Silivri Belediyesi önünden başlayarak Atatürk Anıtında sonlandı.
ADD Silivri Şubesi tarafından organize edilen ve birçok siyasi parti ve STK’nın destek verdiği “Bayrak Yürüyüşü” bugün gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi önünde toplanan grup Atatürk anıtına kadar slogan atarak yürüdü. Atatürk Anıtı önüne gelen grup Saygı duruşu ve İstiklal Marşını okudular. Toplanan gruba hitaben bir açıklama yapan ADD Silivri Başkanı Av.Süleyman Yalçıntaş “Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı  Devletimize ve milletimize yapılmıştır.”dedi.

Yalçıntaş basın açıklamasını şu şekilde sürdürdü “Göndere asılan bayrak bir askerin ve bizlerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanettir. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi Anayasal kurumların görevidir.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa askeri kuvvetlerin gözü önünde Bayrağımızın indirilmesini seyretmiştir.Bu ülkeyi Türk Kürt Alevi Sünni diye ayrıştırıp iç savaş çıkarmaya çalışanlar halkımızın birlik ve beraberlik yaşamaya gayesine çarpacaklardır.ADD şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacaktır.Bizler tam bağımsız Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden dalgalandırmak üzere mücadeleye devam edeceğiz.Söz veriyoruz.”dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da yaptığı konuşmada “Son zamanlarda geçtiğimiz iki buçuk ay önce meydanlarda anlatmıştım. Silivri çok güzel bir sınav verdi. Demokrasiye Cumhuriyete onun değerlerine sahip çıktığını gösterdi Silivri. Silivri Bayraklarıyla Cumhuriyet değerleriyle sonsuza kadar yaşayacaktır dedi. Buna kararlıyız dedi Silivri ve bundan sonra da demeye devam edecek Silivri.Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyor şair.Doğru, ama o toprak üstünde yaşayan insanların özgür,aydınlık,çağdaş,demokrat,fikri hür vicdanı hür insanlar olursa o vatandır.Biz bunu böyle anlıyoruz.Biz insanımıza ,milletimizin değerlerine böyle bakıyoruz.Onu yok etmek isteyenleri onu örselemek isteyenlere onu yıpratmak isteyenlere karşı dimdik ayakta olacağız.Bayrağımız bizim onurumuz bizi var eden bir değerimizdir.Ona uzanan eli hiçbir zaman affetmeyeceğiz.Bütün topluma yapılmış geçmişe ve geleceğe yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz.Onun için Cumhuriyet değerleri ,onun simgesi haline gelmiş bayrağımız inançlar ve değerlerimiz sonsuza kadar Silivri’de olduğu gibi bütün ülkede yaşayacaktır.Buna hiçbir güç engel olamayacaktır.Silivri’mizin bu aydınlık insanlarına bu desteği verdikleri için teşekkür ediyorum.”dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından grup olaysız dağıldı.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.