enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Belediyesi TÜM BEL-SEN İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Silivri Belediyesi TÜM BEL-SEN İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı
25.08.2015
119
A+
A-

Silivri Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Memurları kapsayan ve 01.04.2014- 31.03.2016 tarihleri arasında iki yıl boyunca geçerli olacak toplu iş sözleşmesi kapsamında, maaşlara Nisan ayı itibariyle yüzde 10 oranında artış yapılması ve sosyal denge ücretinin 725 TL’ye yükseltilmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan imza törenine; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Tüm Bel-Sen 1 nolu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları, CHP Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ve belediye personeli katıldı.

KILICI; “BU ÖRNEK BİR SÖZLEŞME BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM”

Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu toplu sözleşmede emeği gecen tüm arkadaşlarımıza, başta Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler 90’lı yıllarda sendikalarımızı kurduğumuzda ‘Memurlar sendika kuramaz’ deniliyordu. Biz de o zamanlar ülkeyi yönetenlere şöyle söylüyorduk; ‘Biz 2,5 milyon memursak bunların sosyal, ekonomik hakları var, sendikalarımız olması gerekir.’ Haklar yasalardan önce gelir mantığıyla başladık. Şu anda Silivri Belediyesi ile imzalayacağımız sözleşmemiz gerçekten sosyal, ekonomik boyuttan örnek ve eşitlikçi bir toplu sözleşme. Belediye Başkanımızı bu örnek sözleşme için kutluyor, destekleri için teşekkür ediyoruz.”

EROL; “SÖZLEŞME HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise; “Bu gün burada gerek sendikal mücadele içerisinde, gerek siyasi mücadele içerisinde beraber aynı yolda yürüdüğüm çok değerli bir belediye başkanımla beraber toplu sözleşmeyi imzalayacağız. Kamu çalışanlarının 90 yıllarda başlayan bugüne kadar gelen süreçte kamu çalışanlarının öncülüğünü yapan Tüm Bel-Sen bedel ödeyen, sürgün edilen, ceza alan, işten atılan hep bizlerdik. İmzalanacak olan toplu sözleşme hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR; “SENDİKALAR DEMOKRASİLERİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Törende yaptığı konuşmasında örgütlenmenin önemine vurgu yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi “Sendikaların içinde bulunduğu dramatik durum, demokrasimizin tarihini çok güzel özetliyor. Baskı altına alınan baskı grupları, emeğin özgürleşmesini, emeğinin pazarlığını yapabilme hakkını gittikçe kısıtlayan bir anlayış. Toplumda biat eden, önceden alınmış kararlara kul mantığıyla boynunu eğip, sindirilen bir yapı hedefleniyor. Sendikaların toplumsal mücadelede dayanışma, özgürlük, eşitlik anlayışını emeği özgürce pazarlamaktan ve onu özgürce ifade edebilmesinden geçmektedir. Sendikalar demokrasilerin olmazsa olmazı kurumlardır. Bu imzalayacağımız bu toplu iş sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Yapılan konuşmaların ardından Silivri Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.