enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5826
EURO
34,8334
ALTIN
2.417,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Çevre Derneği Basın Açıklaması

Silivri Çevre Derneği Basın Açıklaması
25.08.2015
111
A+
A-

Şu anda, en önemli sorunumuz Boğluca deresinin ıslahı gibi gözüküyor. İski yıllar önce başladığı çalışmaları hala bitiremedi. Birkaç istimlakı tamamlayamadıkları için Silivrinin ortası bir yıkıntı halinde.

Yine Büyükşehir ve İSKİ’nin büyük bir hevesle yedi-sekiz yıl önce başladıkları kanalizasyon ve biyolojik arıtma tesisi çalışmaları yerinde sayıyor. Silivrinin tüm kanalizasyon atıkları denize boşalmaya devam ediyor. Derin deniz deşarjı da yetersiz kaldığında kanalizasyon atıkları Boğluca Deresi ağzından Silivri sahiline boşaltılıveriyor. Sonra Büyükşehir belediyesinin kayıkları ve ekipleri sahilden yosun topluyorlar. Aslında çok iyi biliyorlar ki, o yosunlar toplamakla bitmez. Onlar denize dökülen kanalizasyon atıklarından besleniyorlar ve aynı hızla üremeye devam edecekler.

Ayrıca iskele meydanında, Atatürk anıtının hemen yanından geçen kanalizasyon kanalı onbeş-yirmi günde bir tıkanıp taşıyor ve tüm iskele meydanını atıklar kaplıyor. İSKİ’nin tüm yaptığı vidanjör gönderip, kısa bir süre sonra tekrar tıkanıncaya kadar kanalı açmak, Kanal bir daha tıkanmasın diye yapılan bir çalışma yok. Önümüz yaz. Silivri bir turizm kasabası. İSKİ’nin bu başarılı(!) çalışmaları sayesinde Silivriye gelenler kanalizasyon atıkları içinde dolaşmak zorunda kalacaklar ve sürekli burunlarını tıkayacaklar.

Bunun bir benzeri Erseven sitesinin önünde yaşanıyordu. İSKİ tıkanıklığın sebebini ortadan kaldıramadığı için sonunda kanal ile deniz arasına bir boru döşeyerek kanaldan taşanları doğrudan denize boşaltmaya başladı. Yüzeye çıkan birşey olmadığı için kimse farketmiyor fakat kanalizasyon doğrudan denize boşalmaya devam ediyor. İSKİ’ye göre, inşallah derenin ıslahı bitip sonra da arıtma tesisi yapılınca burası da yeniden yapılıp, düzeltilecek.

Bunlara ek olarak yalnızca liman içinde, balıkçılardan, piramit çay bahçesine kadar olan sahil şeridinde yağmur kanalı adı altında atık tahliye kanalları bulunmaktadır.

Silivrinin en önemli sorunlarından bir diğeri otopark sorunudur. Kaymakamlığın yanına yapılacak yeraltı otoparkı Silivri Belediyesi ile Büyükşehir arasında süren bir yılan hikayesine döndü. Büyükşehir bunu engelleyip duruyor. Fakat Silivrinin artık beklemeye tahammülü yok. Belki de bu projeden vazgeçip yeni dönemle birlikte yeni otopark projeleri yapmak gerekiyor.

Silivrinin en önemli sorunlarından bir başkası ise yeşil alanların yetersizliği. Sayın Özcan Işıklar geçen dönem ilçemizin bir çok yerinde çok sayıda parklar yaptı fakat çok daha fazla yeşil alan ihtiyacımız var.

Eskiden her evin kendi bahçesi ve kendi ağaçları vardı. Yeni imar düzeniyle neredeyse Silivrinin içinde hiç ağaç kalmadı. Kalan tek tük ağacın da çeşitli bahanelerle hergün kesildiğini görüyoruz. Silivrinin ciddi bir rüzgar erozyonu sorunu var. Esen her rüzgar ovadan Silivriye toz bulutları getiriyor. Silivriyi bu tozlardan korumak için Yeşil Bir Kuşağa ihtiyaç var. Dolayısıyla yalnız Silivrinin içinin ağaçlandırılması değil, çevresinin de yeşil bir kuşakla sarılması gerekiyor.

Yaya kaldırımları yayalar içindir. Elektrik direkleri, tabelalar ve kaldırım ortasına ağaç dikilerek işgal edilmeleri kaldırımları kullanılmaz hale getirmektedir. Bunlar kaldırımların kenarına alınmalıdır. Ayrıca kaldırımların ortasına kadar uzanan apartman merdivenleri de başka bir sorundur ve hergün artmaktadır.

Ayrıca:

Turizm için tarihi dokunun korunması ve Aziz Nektaryus’un evinin yapılarak ziyarete açılması,

Silivriye çok amaçlı Kültür Evi ve tiyatro salonu yapılması,

Kentsel dönüşüm yapılarak sahilin düzenlenmesi,

Kapalı Semt Pazarları yapılması,

Silivrinin merkezi bir yerine bir Silivri Müzesi yapılması Silivrinin acil ihtiyaçları arasındadır.

Bir de Sayın Özcan Işıklar, seçim konuşmalarında Silivri sahiline 40 km sahil yolu yapacağız dedi. Biz sahil yolu değil, 40 km açık plaj istiyoruz. Sahiller yol değil, plaj yapılmalı ve bu plajlar birileri tarafından yağmalanmadan herkesin kullanımına açık olmalıdır.

Başkan

Ali Korsan



REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.