enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5097
EURO
34,7796
ALTIN
2.424,13
BIST
9.687,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

SİLİVRİ’DE 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

Silivri Ziraat Odası Başkanlığı’nın düzenlediği Dünya Çiftçiler Günü, Silivri Atatürk Meydanında gerçekleşti.

Silivri Ziraat Odası Başkanlığı, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla, Silivri Atatürk Meydanında tören düzenleyerek, ardından Silivri Kaymakamı Ali Partal’ı makamında ziyaret etti. Silivri Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, Çiftçi Dernekleri Atatürk anıtına çelenklerini sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programa, Silivri Belediye Başkan Vekili ve Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Partililer, STK ve Dernek Başkanları çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

BALCIOĞLU;“GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUM”

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu; “ Ülkemizin tarımla ilgili gelmiş olduğumuz noktayı iki başkanımızda çok güzel ifade ettiler, ben onların bıraktığı yerden devam etmek istiyorum. 14 Mayıs Çiftçiler gününüzü kutluyor, bol bereketli, hasatlı, hastalıktan ve zarardan uzak bir hasat geçirmenizi gönülden diliyorum. Çünkü az önce bahsettikleri gibi üreten bir ilçe üreten bir Türkiye istiyoruz. İlçemiz de geniş bir tarım potansiyelimiz var, teknolojiye uyum sağlayan bir çiftçimiz var. Bu vesile ile ben çiftçilerimizin gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

GÜRSU; “BİZLER MİLLETİN EFENDİSİYİZ”

Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, çiftçilerin çektikleri sıkıntılara değinerek, günlerini kutladı. Gürsu; “ Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü, Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi Çiftçi Köylü Milletin Efendisidir. Bizler, efendilik ve üretim için varız. 420 bin arazi üzerinde Silivri ilçesinde bir tek amacımız var, üretim yapıp önce kendi karnımızı doyurmak, ailemizi geçindirmek, işçimizi doyurup ülke ekonomisine katkı sağlamaktır.

Bizler için her ne kadar zorluklar olsa da biz bu işe gönül verdik. Biz bu işi seve seve yapıyoruz. Zarar ettiğimiz zamanlarda dâhil, ekmeye ve üretmeye devam ediyoruz. Şuan da yapılan tüm desteklerin bir anda eridiğini görüyoruz.

Dış baskı, dolar sirkülasyonlarından dolayı çiftçimizin üzerine düşen çok büyük ağır yük var. Devletimizden beklentimiz en azından satış olan bölümlerde girdi maliyetlerindeki kontrol mekanizmasının en iyi şekilde denetlenmesidir. Bu denetlenmeler olmadığı için, inanın bugün aldığımız ürünü yarın aynı paraya alamıyoruz.

10 yıllık hububat fiyatlarını değerlendirdiğimizde, şuan açıklanan hububat fiyatları da bugün için bizim maliyetimizdir ama yine de bizler bu ürünü üretmeye mecburuz. Bu üretimi yapmayan ülkeler dışa bağımlı olarak mahkûm yaşıyor. Üretim yapan ülkeler her zaman kendi ihtiyaçlarını giderir ve her zaman hürdür. Çiftçinin tüm haklarını savunmaya gayret ediyoruz.

Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın Silivri’mize ve çiftçimize ne kadar sahip çıktığını biliyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. Hayırlı hasatlar diyor, çiftçiler gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

ORAL; “İTHALAT BASKISINDAN ÇİFTÇİ KURTARILMALIDIR”

“Bin bir zorlukla ve fedakarlıkla ekmeğini topraktan çıkarak çiftçilerimizin günü” diyerek söze başlayan Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral; “ Çiftçilerimizin sorunlarını dile getirmek için kutlanan bugün de, çiftçilerimiz umutsuz ve geleceğe karamsar bakmaktadır. Ülkemiz kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle, tarımda ve hayvancılıkta net ithalatçı konuma düşmüştür. Çiftçilerimizin içinde bulunduğu zor koşullardan kurtulabilmesinin yolu yanlış tarım politikalarından vazgeçmektir. Dünya ve Türkiye gerçeklerine uygun akılcı tarım politikaları uygulamaktır. Bunun yolu da biz çiftçiler ve bağlı olduğumuz derneklerden geçer. Biz halkımız için gerekli olan tohumları üretecek güce sahibiz.

Yeter ki ana girdilerin fiyatları kontrol edilebilsin.  Artan dolar fiyatları bizleri etkilemekte dolayısıyla ürün fiyatlarının artması gerekirken, devletimiz ithalat yolu ile ürün fiyatlarını baskılamaktadır. Böylece çiftçi arzu ettiği fiyatı bulamayınca zarar ederek bir süre sonra o ürünü ekmekten vazgeçmektedir. Bir an önce ithalat baskısından çiftçimizden kurtarmak zorundayız yoksa bir süre sonra üretim yapamayacağız. Ürünümüzün gerçek değerini bulduğu güzel hasatlar diler, gününüzü kutlarım” şeklinde konuştu.

Kaynak: bolgedehaber.com

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.