enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de Etten Duvar

Silivri’de Etten Duvar
25.08.2015
126
A+
A-

“Terör örgütü DHKP-C’ye üye olmak ve yönetmek” suçlarından haklarında dava açılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 22 avukatın yargılanmalarına başlandı.

SANIKLARDAN ‘KAHROLSUN FAŞİZM, YAŞASIN MÜCADELEMİZ’ SLOGANLARI

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanındaki adliye binasındaki salonda yapılan duruşmaya katılan aralarında Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay’ın da bulunduğu 9’u tutuklu 14 sanık, “Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz” şeklinde slogan attı.

Tutuklu avukatların fotoğraflarının yer aldığı maketler, adliye yakınına konuldu.

Sanıkları savunmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda avukat, duruşma salonunun avukatlar için ayrılan bölümünü tamamen doldurdu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da gözlemci sıfatıyla duruşmaya katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt, Musa Çam, Candan Yüceer, Veli Ağababa, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yabancı barolardan avukatlar ile sanıkların yakınları da duruşmayı izliyor.

İzleyiciler, el sallayarak sanıklara destek oldu.

Sanık yoklaması ve avukatların kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, kimlik sorgulamalarının ardından iddianamenin okunuyor. Davanın görülmesine yarın ve 26 Aralık’ta da devam edilecek.


İDDİANAMEDE NELER VAR?

DHKP-C’ye yönelik operasyon kapsamında TMK’nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan tarafından hazırlanan 622 sayfalık iddianamede, Halkın Hukuk Bürosu’nun, DHKP-C adına faaliyet yürüten avukatların bir araya geldiği bir yapılanma olduğu öne sürülüyor.

‘SAZ KURSUYLA SEMPATİZAN KAZANDIRMA…’

İddianamede, DHKP-C oluşumu ve yapısının anlatılarak, örgütün kültür-sanat alanındaki faaliyetlerinin halen Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi tarafından yürütüldüğü, bu merkezde düzenlenen saz ve enstrüman kurslarıyla örgüte sempatizan kazandırmanın amaçlandığı kaydediliyor. İdil Kültür Merkezi’nin ayrıca Grup Yorum’u da içinde barındırdığı aktarılan iddianamede, Grup Yorum’un düzenlediği konserlerle bir taraftan örgüte sempatizan kazandırırken, bir taraftan da örgüte gelir elde ettiği öne sürülüyor.

Arama yapılan Halkın Hukuk Bürosu’nda ele geçirilen belge ve dokümanlara yer verilen iddianamede, bu büroda çalışan avukatların sadece ofisle değil, kendi özel yaşantılarıyla ilgili konularda da örgütün talimatlarına göre hareket ettikleri belirtiliyor.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının örgüt içinde kod isimle anıldığı ifade edilirken, büroda çalışacak avukatların örgüt tarafından belirlendiği, büro ve avukatların ihtiyaçlarının örgütçe karşılandığı, alınacak davaları örgütün belirlediği, örgüt mensuplarına büro çalışanları tarafından ücretsiz avukatlık yapıldığı, yurt dışında bulunan örgüt yöneticisi ile büro avukatlarının birbirlerine direkt olarak rapor gönderdikleri, avukatların cezaevindeki örgüt mensuplarıyla örgüt sorumluları arasındaki bilgi aktarımını sağladıkları iddia ediliyor.

Gizli tanık beyanları, sanıkların bireysel durumlarıyla eylemlerinin tek tek anlatıldığı iddianamede, sanıklardan Selçuk Kozağaçlı ve Oya Aslan’ın, Suriye’ye gidip bir dizi toplantılara katıldıkları da belirtiliyor.

CEZA İSTEMLERİ 

İddianamede, sanık Selçuk Kozağaçlı için “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 ile 22,5 yıl, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1,5 ile 7,5 yıl olmak üzere toplam 16,5 ile 30 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay’ın “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 ile 22,5 yıl, 5 kez “terör örgütü propagandası yapmak”tan 7,5 ile 37,5 yıl ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan da 1 yıl 2 ay ile 6 yıl olmak üzere toplam 23 yıl 8 ay ile 66 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, avukat Ebru Timtik’in “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan ise toplam 35 yıl 8 aydan 88 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, örgüt üyeliği suçlamasının yöneltildiği diğer sanıklardan Barkın Timtik’in 17 yıl 8 ay ile 66 yıl, Oya Aslan’ın 16,5 ile 60 yıl, Günay Dağ’ın 17 yıl 8 ay ile 66 yıl, Naciye Demir’in 15 ile 52,5 yıl, Şükriye Erden’in 13,5 ile 45 yıl, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı’nın 10,5 ile 30 yıl, Özgür Yılmaz, Avni Güçlü Sevimli ve Gülvin Aydın’ın 9 ile 22,5’ar yıl, Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serkan Arıkanoğlu, Zeki Rüzgar, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Sevgi Sönmez, Alper Tunga Saral, Rahim Yılmaz ve Selda Yılmaz’ın da “terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.