enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3444
EURO
34,9115
ALTIN
2.394,01
BIST
10.206,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE YAŞAYAN ÇANAKKALELİLER ÖRGÜTLENİYOR

SİLİVRİ’DE YAŞAYAN ÇANAKKALELİLER ÖRGÜTLENİYOR
25.08.2015
116
A+
A-
İstanbul’da yaşayan Çanakkalelilerin kurmuş olduğu İstanbul Çanakkaleliler Dernek Başkanı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin TAŞDEMİR ile yönetim kurulu üyeleri Silivri’yi ziyaret etti. Silivri’de yaşayan bir grup Çanakkaleli le görüşen heyet Yelken Restaurant’ta yenilen yemek sonrası Silivri’den ayrıldı.  Toplantıya  İstanbul Çanakkaleliler Dernek Başkanı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin TAŞDEMİR  , Avukat Nail BABACAN ( Edirne Eski Vali Yardımcısı ), Temel CAN Gümrük Danışmanı, Elektrik Mühendisi M.Abidin ÇANAKKALE, İş Güvenliği Uzmanı Fahri GEZER misafirimiz oldular. Bizlerde Emekli Öğretmenimiz Erdal Sezgin, Selimpaşa İlkokulu Müdürümüz Celal İRKİN, Öğretmen Tarık DİRİK,Beden Eğitimi Öğretmeni Erkan ALTINDİŞ, H. Ufuk BEK , Öğretmen Haluk KARASEL ve A.Refik BEK katıldı.

Samimi bir ortamda geçen yemekte söz alan İstanbul Çanakkaleliler Dernek Başkanı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin TAŞDEMİR İstanbul’da Çanakkale’nin nüfusundan daha fazla Çanakkaleli olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden örğütlenmenin şart olduğunu belirterek şunları söyledi : İstanbul’da bir çok ilçe de derneğimiz var. Fakat bizden daha az nüfusa sahip anadolu illerinden gelenler köy bazında bile örgütlenirken, nüfus olarak Çanakkale’den daha çok hemşerimizin yaşadığı İstanbul’da bizlerin örgütlü olmamımız doğru değil. Bu yüzden arkadaşlarımızla bu konuda bir çalışma başlattık. Bu konuda bir çok ilçeden de çok olumlu tepkiler aldık. Silivri’de yaşayan hemşerilerimizinde bu konuda adım atmalarını temenni ediyoruz. Bizi sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan ve ağırladığınız için arkadaşlarımın adına sizlere teşekkür ediyorum.
ÇANAKKALELİLER SİLİVRİ’DE ÖRGÜTLENECEK
Emekli Öğretmen Erdal SEZGİN’in de Silivri’de yaşayan Çanakkalelileri temsilen yaptığı konuşmada bu sürece kayıtsız kalamyacaklarını belirterek şunları söyledi :  Yaklaşık 22 yıldır Silivri’de yaşıyorum. Buradaki saygı ve hoşgörü kültürü kültürü bizim buraya yerleşmemizi sağladı. Fakat içimizde memleket hasreti bitmiş değil. Burada yaşayan Çanakkaleli hemşerilerimizle birlikte  bizde bu süreçe elimizden geldiği kadar katkı sunmaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde Silivri’de yaşayan Çanakkaleli hemşerilemizle geniş katılımlı bir toplantı düzenleyip , gerekli çalışmaları başlatacağız. Bizleri ziyaret edip konu hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.