enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİVAS KONGRESİ YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI HALK OYLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli kararların alındığı Sivas Kongresi’nin 96. yıl dönümü Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sivaslılar Derneği tarafından kutlandı. 2.Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında gerçekleşen programda, 96 yıl önce alınan Sivas Kongresi kararları Beylikdüzü halkına sunuldu. Oy birliğiyle kabul gören kararlar herkese duygusal anlar yaşattı.

SİVAS KONGRESİ YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI HALK OYLAMASI
05.09.2015
103
A+
A-

Tarihi günlerin de kutlandığı Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda bu kez Sivas Kongresi’nin 96. yıldönümü kutlandı. Aynı zamanda 4.’sü gerçekleşen Dünya Sivaslılar Günü’nün de kutlandığı etkinlik, ilk olarak Beylikdüzü Belediyesi önündeki Atatürk Büstü’ ne çelenk koyma töreniyle başladı, ardından Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yapılan kokteyl ve günün anlam ve önemini içeren panel programıyla devam etti.
96 Yıl Önce Alınan Kongre Kararları Yeniden Oylandı
2. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında kutlamalara başlanan günde, ilk olarak sahneye Sivaslı ozanlar çıktı. Seslendirdikleri yöresel türkülerle büyük beğeni toplayan ozanların ardından sahneye Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında CHP 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Eski Milletvekili Süleyman Çelebi ve Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Halit Tuna çıktı. Gecede Sivas Kongresi’nde alınan kararlar, sahnedeki konuklar tarafından tek tek okundu ve etkinlik alanındaki binlerce vatandaşa oylatıldı. Kararların okunmasında alkışlarla verilen evet cevabı herkese duygusal anlar yaşattı.
İmamoğlu: ”Kardeşçe yaşamak için herkese görev düşüyor”
Cumhuriyet’in müjdecisi olan Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Barış ve Sevgi Buluşmaları ile tüm Dünya’ya barış ve sevgi gönderdiklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoglu, “Kardesçe yaşamak için hepimize görev düşüyor. Biz, Cumhuriyetimizin, bugünlere taşınmasının altında yatan, her biri alın teri ve nice zorluklarla Sivas’ta alınan kararlara her zaman sahip çıkacağız. Sivas Kongresi’nin 96.yılı kutlu olsun” dedi.
Tamaylıgil ile Çelebi ise, “Ruhumuz bize verilen inançla hareket ediyor. Anadolu’dan 96 yıl önce çıkan bu güç sahip çıkıldıkça anlam kazanır” mesajları verdi.
Tuna: “Sivas’ta alınan kararların koruyucusuyuz”
BEYSİVDER Başkanı Halit Tuna da, “Sivas’ta alınan her bir karar çok büyük anlam ifade ediyor. Bizler Sivas’ta verilen bu büyük mücadelenin her zaman koruyucusu olacağız. Sivas Kongresi’nin yıl dönümü ve 4. Dünya Sivaslılar Günü’müz kutlu olsun” diye konuştu.
Ölmez’e Çiçek ve Plaket Takdim Etti
Program sahneye çıkan sanatçı Orhan Ölmez’in şarkıları ve yöresel eserleri ile devam etti. Gecenin sonunda sanatçı Orhan Ölmez’e çiçek ve plaket takdim eden Başkan İmamoğlu, “Sanatçılarımız hep konuşsun. Güzel duyguları tüm Türkiye’ye yayılsın” diyerek kendisine teşekkür etti.

image

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.