enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Vahiy Şehri Mekke’nin Fethi

Vahiy Şehri Mekke’nin Fethi
25.08.2015
127
A+
A-

Bizler bu yıl Mekke’nin fethinin 1384’üncü yılını kutlayacağız. İslam’ın kalbi ve merkezi olan Mekke’nin fethi ile cahiliye dönemi son bulmuş ve Kabe putlardan temizlenmiştir.

Mekke’nin fethindeki büyük manayı anlayabilmek açısından sonradan Müslüman olan John Devonport’un Müslüman oluş süreci çok önemli bir hadisedir. Kendisi tarihçi olan Devonport, Peygamberimizin hayatını çocukluk döneminden itibaren incelemiş ve Mekke’nin fethi hadisesine kadar en büyük insan olduğuna kanaat getirmiş, ancak bir türlü hak Peygamber diyememiştir. En son Mekke’nin fethi hadisesine gelince, Peygamberimizin devenin üstünde secde ederek, hamdederek Mekke’ye girişi karşısında, büyük bir zaferden sonra herkes intikam alacağını düşünerek akıbetinin ne olacağını merak ederken, genel af çıkararak herkesi affetmesi ve yine Medine’ye dönerek mütevazi hayatına devam etmesi karşısında, bunlar hak peygamberin yapacağı iştir diyerek secdeye kapanıp Müslüman olmuştur.

Maalesef günümüzde yılın son günü Mekke’nin fethi olarak kutlanması gerekirken, yılbaşı kutlamalarıyla hatırlanmaktadır. Yılbaşı kutlamaları Türk milletinin karakterine, tarihine, dinine ve kültürel değerlerine tamamıyla ters düşen davranışlardır. Her millet, kendi kültüründen, geleneğinden, toprağından, tarihinden ve dini inançlarından güç alır. Bu değerlerin dışındaki tutum ve davranışlar, birçok sapmalara ve yozlaşmalara yol açar. Kendi kültürel değerlerinden kopan milletler, bunalımlara ve krizlere düşerler.

Yılbaşı kutlamalarının belediyeler tarafından yapılması ise daha vahim bir durumdur. Silivri Belediyesi afişlerle ve pankartlarla yılbaşı kutlaması organize ederken, asıl kutlamamız gereken Mekke’nin fethini ise görmezden gelmektedir. Kendilerini muhafazakar olarak tanımlayan Ak Parti’li Belediyelerde bu modaya uyarak her sene yılbaşı kutlamaları organizasyonunu gelenek haline getirmiştir. İnsanları eğlendirme bahanesiyle yapılan İslam dışı ve insanlık dışı davranışların pervasızca sergilenmesi adeta teşvik edilmektedir. Milli ve manevi değerlerimiz çökertilmektedir.

En kısa zamanda, bu yanlışların son bulması, ahlak ve maneviyatın tesis edileceği Saadetli günlere kavuşmak en büyük dileğimizdir.

30.12.2013 Mahmut HAMDEMİRCİ – Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.