enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4253
EURO
34,8258
ALTIN
2.399,42
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

AÇIK AÇIK RÜŞVET İSTİYORLAR

AÇIK AÇIK RÜŞVET İSTİYORLAR
11.08.2022
111
A+
A-

Silivri’de inşaatında yasal problem olan bir vatandaştan, bir meclis üyesi adına 100 bin TL rüşvet istendi. Vatandaş rüşvet yazışmalarının ekran görüntülerini ifşa etti.

Silivri’de yakınlarına ait bina inşaatında imar problemi olan bir vatandaştan, Whatsapp üzerinden açık açık rüşvet istendi. Silivri AKP İlçe Teşkilatı’na üye olan ve kendisi de inşaat işleriyle uğraşan B.Y., vatandaşın işine aracı oldu ve bir Belediye Meclis Üyesi’nin söz konusu problemi çözeceği vaadiyle 100 bin TL rüşvet istedi. B.Y., yazışmalarda söz konusu rüşveti ismini açıklamadığı bir Belediye Meclis Üyesi’nin adına istiyor ve karşılığında sorunu çözme garantisi veriyor.

Kendisinden rüşvet istenen vatandaş E.Ö.’nün ifşa ettiği yazışmalara göre, B.Y. isimli AKP üyesi, ismini vermediği bir Belediye Meclis Üyesi’nin bu sorunu çözeceğini, karşılığında ise 100 bin TL istediğini söylüyor. B.Y., söz konusu rüşvetin verilerek sorunun çözülmemesi halinde ise inşaata önce 28 bin TL, sonra 89 bin TL ceza kesileceğini ve imara uygun olmayan çatının yıkılarak, yıkım masraflarının da vatandaştan alınacağı tehdidinde bulunuyor.

B.Y., vatandaşın paranın kime verileceğini sorması üzerine ise Meclis Üyesi’nin ismini vermek istemediğini, parayı da mutlaka kendisi aracılığıyla kabul edeceğini, söz konusu çatı için “yıkılmama garantisi” verdiğini söylüyor.

Rüşvet yazışmalarını Silivri’nin Sesi’ne ifşa eden vatandaş E.Ö., “Ayıp ya, rüşvet nedir? Yapı iznim, tadilat iznim yoksa gel cezanı yaz, Belediye halletsin. Ama ne olursa olsun ben onlardan değilim.” dedi.

KİM BU MECLİS ÜYESİ?

Söz konusu yazışmaların bizzat vatandaş E.Ö. tarafından Facebook üzerinden ifşa edildiği Silivri’nin Sesi Genel Yayın Yönetmeni Kaan Göktaş’ın araştırmaları sonucu, adı geçen Meclis Üyesi’nin AKP’li bir İmar Komisyonu Üyesi olduğu bilgisine ulaşıldı.

VATANDAŞ E.Ö. BASKILARA DAYANAMADI, İNKAR ETTİ

Yazışmaları Facebook üzerinden Kaan Göktaş’a gönderen E.Ö., Kaan Göktaş’ın olayı araştırmaya başlamasından bir süre sonra apar topar Facebook hesabını sildi. Kendisine ait Whatsapp numarasından tekrar Kaan Göktaş ile iletişime geçen E.Ö., bir süre önce telefonunu kaybettiğini, Facebook hesabının çalındığını ve söz konusu yazışmaların kendisine ait olmadığını iddia etti. E.Ö.’ye söz konusu kişilerin baskı ve şantaj yaptığını tahmin ediyoruz.

Güncelleme (10.08.2022): Rüşvet pazarlığı yapan B.Y.’nin 2021 yılında AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu tarafından istifasının alındığı öğrenildi. AKP içinden kaynaklar, söz konusu şahsın partileriyle ilgisinin olmadığını belirtti.

KAYNAK : SİLİVRİ’ NİN SESİ
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.