enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4010
EURO
34,7961
ALTIN
2.435,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ YAŞLILARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ YAŞLILARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
07.11.2022
64
A+
A-

Arnavutköy Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 65 yaş üstü vatandaşların topluma kazandırılması adına yaptığı çalışmalara devam ediyor. 

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM), ilçe genelinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşları tespit ederek, hayatlarını huzur, sağlık ve güven içinde sürdürmelerini sağlamak amacıyla; gündüz bakım hizmeti, medikal malzeme desteği, evde sağlık hizmeti, ulaşım desteği, psikolojik destek gibi hizmetler vererek onların topluma kazandırılması sağlanmaktadır.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Arnavutköy Belediyesi, tespit edilen yaşlı vatandaşları evlerinden alarak AYEM’e getirmekte ve burada çeşitli etkinliklerde bulunmalarına katkı sağlanmaktadır. Merkeze getirilen vatandaşların sanat, müzik, örgü ve çeşitli etkinlikler ile zamanlarını keyifli bir şekilde geçirmeleri adına çalışmalar yapılıyor.  Bunların yanında AYEM’den hizmet alan vatandaşlar için belirli periyotlarla kahvaltı, yemek ve gezi programları da düzenleniyor.

“Hocalarımıza koruyucu meleklerimiz diyoruz”

AYEM’den destek alan Sedat Marangoz, “AYEM’den bana telefon geldi, böyle bir projemiz var diye. Geldim çok memnun kaldım. Hocalarımızın nezaretinde ahşap boyama, resim süsleme sanatı öğreniyoruz. Bu şekilde vakit geçirdiğim için de memnunum. Buradaki arkadaşlarla iletişimimiz çok güzel. Bazen dertleşiyoruz, bazen gülüşüyoruz, güzel de vakit geçiyor. Burada çalışanlara, emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bize karşı çok iyi davranıyorlar, çok özverililer. Hocalarımıza koruyucu meleklerimiz diyoruz. Onların gözetiminde burada bir şeyler yapıp vakit geçirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

AYEM’e gelmeyi dört gözle beklediğini belirten Bediye Ertürk, “Hocalarımız bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Burada tansiyonlarımızı ölçüyorlar, şekerlerimizi ölçüyorlar, hastaneye götürüyorlar, gezmeye götürüyorlar bizimle burada çok güzel ilgileniyorlar. Haftada bir gün geliyoruz, dört gözle bekliyoruz buraya geleceğiz, arkadaşlarla görüşeceğiz diye” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.