enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMAYA DİKKAT

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMAYA DİKKAT
21.10.2016
116
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi, Avrupa Şafak Hastanesi’nin katkılarıyla “İdrar Kaçırma Nedenleri ve Tedavisi’’ isimli söyleşi programı düzenledi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programda, Op.Dr.Deniz Özgen, dinleyicilere idrar kaçırmanın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

”İDRAR KAÇIRMA, HER YAŞTA GÖRÜLEBİLİR’’

İdrar kaçırma hastalığını anlatan Özgen; “İdrar kaçırma, ciddi sorunlardan biridir. Kaçırma, öksürme, gülme gibi durumlarda olabildiği gibi ani bir sıkışma hissi sonrası da ortaya çıkabilir. Her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte daha çok ileri yaşlarda görülür. Araştırmalar, doğurganlık çağındaki kadınların %20-40’ının idrar kaçırma şikâyeti belirttiğini gösterirken, menopozda bu oran %40-%70 seviyelerine kadar çıkmaktadır. Her hastalık gibi, erken dönemde tedavisi daha başarılı sonuçlar vermektedir” diye konuştu.

“ERKEN DÖNEMDE ANESTEZİ GEREKMEDEN TEDAVİ EDİLEBİLİR”

Özgen;idrar kaçırmanın tedavisinin mümkün olduğunun altını çizerek, “Kadınlar öksürdüklerinde, hapşırdıklarında, güldüklerinde veya hareket ettiklerinde idrar kaçırabilirler veya idrara sıkıştıklarında tutamama sorunu yaşayabilirler. Birinci tip stres inkontinans diye tabir edilen durumun göstergesi olabilir. Bu durum başlangıçta her zaman olmayan veya sızıntı şeklinde az miktarda idrar kaçırma şeklinde ortaya çıkarken, zamanla hayatı oldukça zorlaştıran bir hal almaya başlar. Bu durumun sebebi, idrar kanalını destekleyen, fasya dediğimiz kollajen dokunun zayıflaması ve sarkmasıdır. Buna; kronik kabızlık, kronik öksürük, vajinal doğumlar ve menopozun ortaya çıkardığı durumlar neden olmaktadır. Erken dönemde lazer ile ağrısız, anestezi gerekmeden, hastaneye yatış ihtiyacı duyulmadan tedavisi yapılabilmektedir. Daha ileri aşamalarda cerrahi düzeltme gerekebilmektedir’’ dedi.

Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediyesi ve Avrupa Şafak Hastanesi işbirliği ile ücretsiz check-up kartları katılımcılara dağıtıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.