enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avcılar’da Her Canlı Çok Değerli

Avcılar’da Her Canlı Çok Değerli
05.10.2016
133
A+
A-

Avcılar Belediyesi her canlının yaşama hakkına sahip olduğu bilinciyle hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Daha önce de Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin talimatı ile köpek ve kedilerin rehabilitesi için korunaklı oyun parkı yapılmıştı. Oyun Alanları’nın hayvan barınaklarına göre en büyük avantajı olaraksa; terk edilmiş ya da sokakta yaşayan hayvanlar için sadece kısırlaştırılıp, tel örgü içinde yaşadıkları alanlar yerine, psikolojik destek görüp oynayacakları ve daha fazla sevgi ile eğitim görebilecekleri yerler olması dikkatleri çekiyor. Oyun Alanları’nın yapımın da ise yine Avcılar Belediyesi tarafından “Geri Dönüşüm” ile kazandırılan malzemeler kullanılıyor.

Avcılar’ın Toprak Anası lakaplı Başkan Dr. Handan Toprak Benli ise ilçesinde yaşayan sokak hayvanlarına da sahip çıkarak isminin hakkını fazlası ile veriyor. Sokak hayvanları rehabilite merkezinde her türlü veterinerlik hizmeti verildiğini kaydeden Başkan Benli; “Hayvanlar burada tedavi sürecinde, biz barınaklara karşı olduğumuz için tel kafes içinde olmaları yerine geri dönüşüm malzemelerinden yaptığımız oyun parkında vakit geçiriyorlar” dedi.

AVCILAR’DA GÜZELLİK YARIŞMASI

Avcılar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Köpek Güzellik Yarışması düzenledi. Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Gümüşpala Şantiyesi’nde gerçekleşen Köpek Güzellik Yarışması’na katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Sokak hayvanlarına sahip çıkılması, daha iyi davranılması ve satın almak yerine sahiplendirilmesi temalı konuşmaların yapıldığı programda; Avcılarlı çocuklar barınakta yaşayan hayvanlara yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Birbirinden güzel köpeklerin yarıştığı programda ilk 3’e giren hayvanlara mama hediyesi verilirken sahiplerine de kupaları teslim edildi.

YARIŞMANIN GÖZDESİ MAX OLDU

Yarışmanın en çok alkış alan köpeği ise Rottweiler cinsi Max oldu. Bir ayağı olmayan Max’i daha önceki sahibi ayağı kesildikten sonra veterinerlikte bırakmış ve uyutulmasını istemiş. Avcılar’da serbest veterinerlik yapan İlker Tülek, Max’e kıyamadığı için onu yaşatmaya karar vermiş. Ardından Max’i sahiplenen İlker Tülek izleyicilere sevgi ile nelerin başarılabileceğinin en güzel örneklerinden birini sergiledi.

Yarışma sırasında gelen misafirlere Avcılar Belediyesi ekiplerince çeşitli ikramlar yapılırken, yarışmanın bitiminde Avcılar Belediyesi tarafından geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış Köpek Oyun Alanı’nda çocuklar, eğitimli köpeklerle eğlenceli dakikalar geçirdi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.