enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4349
EURO
34,7993
ALTIN
2.432,75
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avcılar’da Her Yer Kırmızı Beyaz

Avcılar’da Her Yer Kırmızı Beyaz
09.08.2016
105
A+
A-

Avcılar’da darbeye karşı her gün bir mahallede gerçekleşen “CUMHURİYET ve DEMOKRASİ” buluşmalarının son adresi Cihangir Mahallesi Uğur Mumcu Parkı oldu.  

Cumhuriyet ve Demokrasi için Cihangir Mahallesi Buluşması 6 AĞUSTOS 2016 Cumartesi akşamı Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşirken, Avcılarlı vatandaşlar alanı, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk bayrakları ile doldurdu. 

Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması, milletimizin, ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmaması uğruna canını vermekten kaçınmayan şehitlerimiz için durulan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun hemen ardından hep bir ağızdan, gür bir sesle okunan İstiklal Marşı’mız Avcılar’ın her semtinde yankılandı. 

Program, TBMM, İBB ve Avcılar Belediye Meclisinde de okunan, ortak deklarasyonun okunması ile devam etti. 

Cumhuriyet ve Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu 

Konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, alkışlar eşliğinde, elinde Türk bayrağı ile çıktığı sahnede; “Cumhuriyet ve Demokrasi buluşmalarımızda son adres olarak Uğur Mumcu Parkı’nı seçmemizin bir sebebi var. Çünkü Uğur Mumcu Tarikat, Siyaset ve Ticaret adını taşıyan bu girift üçlünün kitabını yazmıştır. Defalarca anlatmıştır. Bugüne geleceğimiz durumu o günden işaret etti. Söyledi. 40 yıla kalmaz dedi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kimliği değişir diye uyardı. Bunları yazdığı için demokrasi şehidi oldu. Bu uğurda canını verdi. Onun için buradayız. ” dedi. 

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ’nin sözleri “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Türkiye Laiktir Laik Kalacak, Darbeye Karşı Omuz Omuza” sloganları ile sık sık kesildi. 

Çanakkale Geçilmez

Başkan Dr. Handan Toprak Benli devam ettiği konuşmasında; “Bizim halkımız darbeye, teröre karşı durmuştur. Ülkemizin iç savaşa sürüklenmesine izin vermemiştir. Her zaman yan yana omuz omuza olacağını göstermiştir. Bu millet ki Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış bir millettir. Yedi düvele karşı durmuş bir millettir. Bu nedenle de 10 Ağustosta Çanakkale’deyiz.  9 Ağustos gecesi Kültür Merkezi önünden otobüslerimiz kalkacak. 10 Ağustos sabahı Anafartalar’da olacağız. Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’yi geçilmez yapan zaferini kutlayacağız. Çanakkale geçilseydi, vatanımız düşmüş olacaktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için temeller o zaferde atıldı. Anafartalar zaferi aklın ve yüreğin zaferidir. Tarihin en büyük başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı en büyük zaferlerden birisidir. Onun için orada olacağız ”dedi. 

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli sözlerini noktalarken ; “  Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve Laik Demokratik Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için buluşuyoruz. Demokrasi için, Cumhuriyetimiz için omuz omuzayız. Yaşasın Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti ” dedi. 

Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde, Ay yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Posterleri arasında devam etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.