enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü’nde Atatürk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Beylikdüzü’nde Atatürk Kütüphanesi Hizmete Açıldı
29.10.2015
125
A+
A-

Beylikdüzü Park ve Bahçeler Müdürlüğü koruluklara sosyal donatı alanları kazandırmaya devam ediyor. Halkın ortak kullanım alanlarını arttırmak, doğayla halkı birçok noktada buluşturmak ve vatandaşın nefes almasını sağlamak adına çalışan Beylikdüzü Belediyesi, Büyükşehir Mahallesi’nde bulunan Mehmetçik Parkı içerisindeki koruluk alanın çevre düzenlemesini tamamladı. Taş derzli yeşil alanlarla, farklı tasarımlara sahip oturma ve dinlenme birimleri yapılan koruluk alan aynı zamanda yayalaştırma projesinin de örnek çalışması olarak kullanıma açıldı.

 

Koruluk alanda yer alan Mehmetçik Parkı içerisine Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bir projesi olan Atatürk Kitap Evi de bugün hizmete başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hizmete giren mini kütüphanenin açılışını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ADD Beylikdüzü Şube Başkanı Ulviye Seçkin ve Mimar Murat Şahin ile gerçekleştirdi. İlçenin farklı noktalarına talep geldiği kadar yapılacak olan Kitap Evi, Beylikdüzü için bir ilk ve örnek bir proje. ADD’nin yöneteceği ve aynı zamanda bir kütüphane kimliği ile çalışacak olan kitap evinden kitaplar satın da alınabilecek.

 

Çağdaş Mimari, Çağdaş Ortamda, Çağdaş Düşünceyle Buluştu

Böyle anlamlı bir günde Atatürk Kitap Evi’ni Beylikdüzü’ne kavuşturmaktan büyük gururluyuz diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ortak liderimiz Mustafa Kemal Atatürk kitaplarının olduğu bu kitaplığı açtığımız için çok mutluyum. Bu pilot çalışma başarılı olursa istiyorum ki talep ne kadarsa o kadar kütüphane yapalım. Gerçek tarihimizi okumamız ve sahip çıkmamız lazım ki geleceğe kuvvetle sarılalım” dedi.

 

Halkın ortak kullanım alanlarında açılan ve küçük köşkler olarak isimlendirdiği mini kütüphaneler için Başkan İmamoğlu “Çağdaş mimari, çağdaş ortamda, çağdaş düşünceyle buluşuyor. İhtiyaç oldukça ve ilgi oldukça Beylikdüzü’ne sınır koymaksızın kütüphane açacağız.” dedi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.