enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“Çatalca Uluslararası Kültürel Miras Konferansı”

“Çatalca Uluslararası Kültürel Miras Konferansı”
A+
A-

 Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçeyi ilklerle buluşturmaya devam ediyor. İlçede, kültürel mirasın eğitimsel değerinin tanıtılması amacıyla “Çatalca Uluslararası Kültürel Miras Konferansı “ düzenlendi.

Çatalca’nın tarihi dokusuna ve kültürel mirasına sahip çıkmayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz diyen Başkan Mesut Üner, bu amaçla birçok çalışma gerçekleştiriyor.

 Çatalca Belediyesi, Çatalca Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Derneği işbirliğinde TRAME Projesi kapsamında İtalya-Macaristan-Sırbistan-Polonya ve Türkiye/Çatalca olarak düzenlenen Çatalca Kültürel Miras Konferansı yurtdışı ve yurtiçinden gelen konusunda uzman konuklarıyla Çatalca’da gerçekleşti.

İl dışında olması sebebiyle Başkan Mesut Üner’in katılamadığı konferans Başkan Yardımcıları İkram Kaya, Ömer Erçin, Gökçen Balcı, AK Parti Meclis Üyesi ve Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu ev sahipliğinde Atatürk Spor Kompleksi’nde yapıldı.

Öğrenciler proje ile ilgili deneyimlerini paylaştı

Kolezyum Arkeolojik Parkı İtalya Kültür Bakanlığı Arkeologu Dr. Francesca Boldrighini, Belgrad Arkeoloji Enstitüsü Sanat Tarihçisi Dr. Jelena Andelkovic Gralar,Sanat Tarihçisi Ayşe Müge Var, FSM Üniversitesi Öğr. Gör. Yasemin Su, Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alparslan Hamdi Kuzucuoğlu, İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatma Banu Çakan ve Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şengül Aydıngün, Dr. Arkeolog Ayberk Enez’in konuşmacı olarak yer aldığı panelde, Avrupa Birliği Projesi olan TRAME (Belleğin İzleri)Projesi ile ilgili bilgilendirmeler, yapılan çalışmaların yanı sıra kültürel miras değerlerinin korunması gelecek nesillere aktarılması konusunda değerlendirilmelerde bulunuldu.

Çatalca’dan TRAME Projesi kapsamında İtalya’ya giderek çalışmalara katılan öğrencilerin deneyim, görüş ve önerilerinin de paylaşıldığı konferansta kültürel mirasın geçmişle bugün arasında bağlantı kurarak, içinde yaşanılan kültüre ve dünyaya bir temel oluşturduğu vurgulandı. İnsanlığın hafızasını oluşturan somut ve soyut değerlerin bütünü olan kültürel mirasın yaşamımıza derinlik ve zenginlik katmakta ve geleceğin şekillenmesinde toplumların ortak hareket noktalarını oluşturmaktaki öneminin de dile getirildiği konferansta kültürel mirasın eğitimsel değeri ve korunması konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

Çatalca’mızın özgün dokusunu korumakta kararlıyız

Çatalca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Belediye Başkanı Mesut Üner’e vekaleten yaptığı konuşmada, “Çatalca olarak beş farklı ülkeden farklı kuruluş türlerini içeren TRAME Avrupa Birliği Projesi ortakları arasında yer almaktan ve birlikte çalışmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde ilk olarak Çatalca ilçe merkezi ve köylerinde 2 yıl süren çalışmayla, tarihi, arkeolojik ve doğal varlıklarının tescilli 277 eserin güncel durumları göz önüne alınarak geniş çaplı bir envanter çalışması yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı; tescili olmayan eserlerin tescillenmesi, çevre bilincinin arttırılarak kültürel gelişmenin sağlanması ve koruma bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktı. Çatalca’mızın Uluslararası düzeyde ele alınması, konuşulması, tartışılması bizler için çok önemlidir. Bizler tarihi bir yerleşme olan Çatalca’mızın özgün dokusunu korumak, kültürel mirasımızı günümüz yaşamıyla bütünleştirmek konusunda kararlıyız. Çatalca Belediye Başkanımız Sayın Mesut Üner’in talimatlarıyla; Tarihi Kaleiçi Surları Restorasyon Projesi, Karacaköy Taş Mektep Restorasyon Projesi, Kaleiçi Mahallesi, Maliye Lojmanı Uygulama Projesi ve Topuklu Çeşmesi Restorasyon Projeleri hazırlanmış ve bu projeler Tarihi Kentler Birliğinin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları dalında ödül almışlardır. Uygulama çalışmaları devam etmektedir. Çatalca Uluslararası Kültürel Miras Konferansına emeği geçenlere ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran konuklarımıza, Belediye Başkanımız Sayın Mesut Üner ve şahsım adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Su kemerleri tanıtıldı

Çatalca Uluslararası Kültürel Miras Konferansı konuşma ve sunumlar ardından Prof. Dr. Şengül Aydıngün, Dr. Arkeolog Ayberg Enez ve AK Parti Meclis Üyesi ve Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel’in anlatımları eşliğinde Kumarlıdere Su Kemerlerine Yürüyüş programı ile devam etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.