enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Cumhuriyetimiz Dimdik Ayaktadır ve İlelebet Ayakta Kalacaktır

Cumhuriyetimiz Dimdik Ayaktadır ve İlelebet Ayakta Kalacaktır
30.10.2015
118
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı dolayısıyla düzenlenen ”Cumhuriyet Balosu” renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.

92 .yıl pastası kesildi

Büyükçekmece Kaya Ramada Otel’de gerçekleşen “Cumhuriyet Balosu”nda Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eşi Hatice Akgün ile birlikte konukları kapı da karşıladı.

Baloda verilen kokteylden sonra konuklar salona geçti. Burada bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından getirilen dev 92. yıl pastası kesildi.

 

Katılım çok yoğun oldu

Cumhuriyet Balosu’na Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ, CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi, emekli Orgeneral Yurdaer Olcan, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tümamiral Alper Tezeren, emekli Tümamiral Şevket Uğur Büyükçulha, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“Hiç kimsenin gücü yetmez”

Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Cumhuriyetimizin 92. yılı şan ve şeref yılını kutluyoruz. Ortadoğu’da görülen olaylar bizim için çok önemli bir tablodur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti bütün bu olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta durabiliyorsa işte bunun sebebi Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’tir” dedi.

Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Gönül isterdi ki, bu Cumhuriyet Bayramını çok daha görkemli kutlayalım. Gönül isterdi ki, bu Cumhuriyeti çağdaş medeniyet düzeyine ulaştıralım. İçeride insan hak ve özgürlüklerini eksiksiz uygulayalım. Batı dünyasında yerini almış, dimdik duran bir devlet olalım. Ama her şeye rağmen tabi ki Cumhuriyet dimdik ayakta ve yıkmaya da hiç kimsenin gücü yetmez.  Ne bu Cumhuriyeti, ne de Atatürk ilke ve inkılaplarını hiç kimse değiştiremez. Çünkü arkamızda dağ gibi bir gençlik var. Ve o gençliğin de Atatürkçü ruhu, Cumhuriyetçi ruhu bunu yaşatmaya muktedirdir”

 

“Kuva-i Milliye ruhunu kaybetmeyelim”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk milletinin kararlığı sayesinde hak ettiği noktaya taşınacağını belirten Başkan Akgün, “Biz de asla karamsarlığa yer olamaz. Bu milletin yok olduğu yerde bir Yarbay Mustafa Kemal çıktı, Çanakkale’de. Arkasında Kuva-i Milliye, arkasında Türk milleti yedi düveli dize getirdi. O nedenle bizim önümüzdeki zorlukları biz yine yeneriz. Yeter ki Kuva-i Milliye ruhuyla bu memleketin kalkınmasına hep birlikte hizmet edelim” diye konuştu.

 

Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından gazeteci – yazar Enver Aysever, “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından sahne alan sevilen sanatçı Nev, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek salonu dolduran konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Katılımın çok yoğun olduğu Geleneksel Büyükçekmece Belediyesi Cumhuriyet Balosu, davetlilerin ellerinde bayraklarla söyledikleri 10. Yıl Marşı’nın ardından son buldu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.