enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN BEYLİKDÜZÜ GÜRPINAR CEMEVİ’NDE MEVLİT OKUTULDU

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN BEYLİKDÜZÜ GÜRPINAR CEMEVİ’NDE MEVLİT OKUTULDU
05.08.2016
88
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Gürpınar Cemevi’nde mevlit okutuldu. Mevlidde dualar ülkenin birlik ve beraberliği için edildi. Siyasi parti temsilcilerinin katıldığı organizasyonda ortak mesaj her şeyden önce gelen “Vatan” oldu.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimde hayatını kaybedenler için Gürpınar Cemevi’nde mevlit okutuldu. Mevlide Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer, AK Parti İlçe Başkanı Av. İsmail Damat, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Esas önemli olan vatandır”

Mevlit sonrasında katılan vatandaşlara ikramlar dağıtıldı. İkramların dağıtılmasının ardından söz alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “15 Temmuz’da hem devletimiz, hem milletimiz terör saldırısına uğradı ve çok sayıda vatandaşımızı bu terör saldırısında kaybettik. Hayatımızın her anında şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Daha önce FSM Camii’nde şehitlerimiz için mevlit okutmuştuk. Şimdi de birlik ve beraberlik içinde Cemevi’nde dualarımızı okuduk. Tabi ki biz böyle bir neticeden dolayı mevlit okutmak istemeyiz. Bir daha böyle günler böyle acılar da yaşamak istemeyiz.” dedi.

İlçe başkanlarıyla birlikte birlik ve beraberlik mesajı veren İmamoğlu, “Burada parti başkanlarımızla bir aradayız. Hiçbir siyasinin, makamın, bulunduğu ortamın bir kıymeti yok. Esas kıymetli olan vatan, vatan olmadığı takdirde hiçbir şeyin kıymeti yok. ” diyerek herkesi birlik olmaya davet etti. 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyen İmamoğlu, bundan sonrası başarıya kavuşursa onların da ruhunun rahat edeceğine değindi. İmamoğlu’nun sözleri üzerine AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İsmail Damat, “Tüm ülkemizde olduğu gibi Beylikdüzü’nde de her hangi bir parti, inanç farklılığı gözetmeden bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada başkanımız ve ilçe başkanımızla birlikte el ele, kol kola Âmin diyoruz. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Rabbim’den rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum” dedi.

“El birliğiyle çaba göstereceğiz”

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer ise, “15 Temmuz hain bir darbe girişimiydi. Bu saatten sonra ayrım yapılmadan hareket edilmeli. En önemli unsur olan vatan ve millet düşünülmeli. Biz de hep birlikte Beylikdüzü’nde bu tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye’de bu tarz olayların yaşanmaması için el birliğiyle çaba göstereceğiz.” dedi.

‘Demokrasi platformu kuracağız’

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda özel bir platform kurulacağını da belirten İmamoğlu, “Bundan sonra daha bilinçli olmak adına demokrasi platformları kuracağız. Her siyasi partiden dostlarımızı çağıracağız. Demokrasiyi nasıl ilerleteceğiz, aramızda paylaşamadığımız ne var, hangi sorunları konuşamıyoruz, özel alanlarımız neler, toplumsal alanlarımız neler, bütün bunları konuşacağımız bir demokrasi platformu organize edeceğiz. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın tamamını demokrasi ve cumhuriyet bilinçlenme ortamına dönüştüreceğiz. Siyasilerin, sanatçıların, bilim adamlarının, tarihçilerin gelip toplumla fikirlerini paylaştığı bir ortam üreteceğiz. Bunun çok fayda vereceğini düşünüyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.