enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5960
EURO
34,8231
ALTIN
2.412,67
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dünya Gençliği “Barış ve Demokrasi” Turunda Buluştu

Dünya Gençliği “Barış ve Demokrasi” Turunda Buluştu
04.08.2016
116
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 37 ülkeden bin genç sanat elçisi Boğaz turu yaptı.

Bu yıl 17’incisi düzenlenen ve teması Egemenlik, barış ve demokrasi olarak belirlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali birbirinden sürüyor.

Başkan Akgün Tek Tek İlgilendi

Festival kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan Boğaz turu bu yılda Eminönü iskelesinden başlayıp Anadolu Kavağı’nda son buldu. Boğazın muhteşem manzarası karşısında büyülenen 1000 kültür ve sanat elçisi yol boyunca hep bir ağızdan kardeşlik türküleri söyledi. Boğaz Gezisi’ne katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gün boyunca yabancı konuklarıyla tek ilgilendi.

“Tüm dünyadaki fahri elçilerimiz”
Geleneksel hale gelen Boğaz Turu ile dünyanın farklı yerlerinden gelen yabancı konuklara İstanbul’un tüm güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bu yıl festivalde 37 ülkeden 1000 genç sanatçıyı ağırlıyoruz. Bu gençler ülkelerine ve dünyanın neresine giderlerse gitsinler ülkemizin güzelliklerini anlatacaklardır. Onlar artık bizim fahri kültür ve sanat elçimizidir” ifadesini kullandı.

Şehir Hatları Vapuru

Başkan Akgün, şehir hatları vapuru kaptan ve personeline de teşekkür ederek, günün anısında bir plaket takdim etti. Boğaz turuna Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu, tarihçi yazar Sacide Bolcan ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.