enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5327
EURO
34,9291
ALTIN
2.444,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Eksik gramajlı ekmek satan fırınlara ceza kesildi

Eksik gramajlı ekmek satan fırınlara ceza kesildi
01.04.2022
118
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde Ramazan ayı öncesinde gıda güvenliği ve fiyat denetimi yaptı. 

Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren pastane, fırın ve marketleri denetledi. Belediye ekipleri ayrıca gıda ürünlerinde de KDV indirimi denetimi yaptı.

Hijyen koşullarına uymayanlara ceza

Ramazan ayının vazgeçilmezi pide üretimi yapan fırınlarda özellikle terazi ve hijyen üzerinde kontroller yapan ekipler, imalathanelerin mutfak, banyo ve tuvaletlerini de kontrol etti. Kullanılan malzemelerin tarihleri, çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizliklerini de denetleyen ekipler, hijyen kurallarına uymayan ve eksik gramajla ekmek satan işyerlerine ceza kesti.

KDV indirimi ve fiyat kontrolü yapıldı

Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, denetimler kapsamında marketlerdeki ürünlerde KDV indirimi yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirdi. Periyodik olarak gerçekleştirilen denetimlerini Ramazan ayında daha da sıklaştıracak olan Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşa gıda ürünlerinin sağlıklı ve hijyenik koşullarda ulaşması için gereken tedbirleri alırken gelen şikayetleri de değerlendirecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.