enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

EMECAN İMAMOĞLUNUN MOBESE GÖRÜNTÜLERİNİ MECLİSE TAŞIDI

EMECAN İMAMOĞLUNUN MOBESE GÖRÜNTÜLERİNİ MECLİSE TAŞIDI
28.01.2022
121
A+
A-

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE görüntülerinin basına servis edilmesi konusunu Meclis gündemine taşıdı.

EMECAN ‘ IN konuyla ilgili önergesi ve basın metni şöyledir :

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

                                    Emine Gülizar EMECAN                                                                                                                             İstanbul Milletvekil

 

24 Ocak 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiği bir sokaktaki MOBESE görüntüleri paylaşılmış ve söz konusu durum basına yansımıştır.

Yayımlanan video görüntülerinin “027-G-34SRY-0” nolu MOBESE’den alındığı iddia edilmektedir.

Anayasanın 20. Maddesinde  “Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.” ibaresinden de anlaşılacağı üzere; özel hayatın gizliliğini isteme hakkı anayasal bir hak olarak teminat altına alınmaktadır. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun restorana giriş görüntülerinin MOBESE sisteminden alınarak yayınlanması Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na göre suç teşkil etmektedir.

Bu çerçevede;

  1. Söz konusu görüntülerin 027-G-34SRY-0 numaralı MOBESE kamerasına ait olduğu iddiaları doğru mudur? Bakanlığınız tarafından bu konu ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır?
  2. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun söz konusu MOBESE görüntülerini kim ya da kimler almıştır? Bu kişi ya da kişiler hakkında herhangi bir cezai işlem yapılmış mıdır?
  3. Bakanlığınız tarafından MOBESE görüntülerinin amacı dışında kullanılmasının bir güvenlik zafiyeti oluşturduğu düşünülmekte midir? Bu konu ile ilgili bir önlem alınması Bakanlığınızın gündeminde midir?
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.