enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Gençlere sel farkındalık eğitimi verildi

Gençlere sel farkındalık eğitimi verildi
11.05.2022
104
A+
A-

Bağcılar Belediyesi Gönül Bağı Platformu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğiyle ilçedeki 3 bin 257 öğrenciye “Sel Farkındalık” eğitimi verildi. Uzmanlar tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler afet öncesi, afet sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Doğal afetlere karşı gençleri bilinçlendirme amacıyla Bağcılar Belediyesi Gönül Bağı Platformu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Derneği ortaklığında “Sel Farkındalık” eğitimleri düzenlendi. Bu çerçevede Nisan ayı içinde ilçede bulunan 34 lisede programlar gerçekleştirildi. Bir ay süren ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere 3 bin 257 öğrenci katıldı.

Çalışmaları yoğunlaştıracağız

Seminerlerde uzman isimler yaptıkları sunumlarda sel afetiyle mücadeleden afet sırasında doğru sergilenecek davranış modellerine kadar birçok konuda bilgi verdi. Eğitimlere katılan gençlere sertifikaları da takdim edildi. Afet bilincinin önemine değinen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de “Yarınlarımız olan çocuklarımızı sel başta olmak üzere afetlere karşı uyarmak, bilinçlendirme çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız” dedi.

Gönül Bağı Platformu öncülüğünde afetlerden korunma bilincinin arttırılmasına yönelik Bağcılar’da 2019 yılında 5 bin 400 öğrenciye “Afet ve acil durum eğitimi”, 2020 yılında 11 bin 968 öğrenciye “İlk yardım semineri” ve 2021 yılında ise 4 bin 507 öğrenciye de “Yangın farkındalık eğitimi” verilmişti.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.