enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

HAKAN KOCABAŞ,”MİLLİ DURUŞUMUZ; TÜRK MİLLETİNİN GÜCÜDÜR

HAKAN KOCABAŞ,”MİLLİ DURUŞUMUZ; TÜRK MİLLETİNİN GÜCÜDÜR
A+
A-

Silivri SİAD’tan Türkiye – Yunanistan gerilimi hakkında  yazılı açıklamada bulundu.

“Gazi TBMM’mize, tüm vatansever siyasi partilerimize 1995 deklarasyonunu yinelemelerini, Yunanistan’ın yaptıklarının kabul edilemez olduğunu, Ege Denizin’de oldu bittiye getirip karasularını arttırma çabasının Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu, Yunanistan’ın hukuku ve anlaşma hükümlerini çiğnemesine destek veren devletleri de ikaz ettiklerini açıklamaları ve tek yumruk olduğumuzu göstermelerini, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği olarak talep ediyoruz.” SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’ın imzası ile yapılan açıklamada süreç hakkında şu görüşlere yer verildi: “Pandemi sonrası dünyada önemli bir sistem karmaşası sürerken, Ukrayna – Rusya arasındaki savaş da dengeleri iyice bozdu. Bunlar yaşanırken elbette ‘Batı’nın şımarık çocuğu’ Yunanistan da ABD ve Fransa’nın kışkırtmaları ile Türkiye’ye olan hasmane davranışını arttırdı. Yunanistan’ın son zırhlı sevkiyatları, kışkırtmaları; senelerdir hayalini kurduğu 6 mil üstü meselesini kaşıması anlamına geliyor. Bu konuda gazi TBMM’mize, tüm vatansever siyasi partilerimize 1995 deklarasyonunu yinelemelerini, Yunanistan’ın yaptıklarının kabul edilemez olduğunu, Ege Denizin’de oldu bittiye getirip karasularını arttırma çabasının Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu, Yunanistan’ın hukuku ve anlaşma hükümlerini çiğnemesine destek veren devletleri de ikaz ettiklerini açıklamaları ve tek yumruk olduğumuzu göstermelerini, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği olarak talep ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Ama topraklarımıza göz dikenlerin de topraklarını kaybedebileceklerini düşünmeleri ülke menfaatlerine olur. Komşu Yunan halkının da bu konuda uyanık ve sağduyulu olması; yaşanabilecek acıların önüne geçeceği unutulmamalıdır.

Ülkemiz ve Devletimiz halkıyla çok büyüktür. Bu inançla her zorluğun altından kalkması mümkündür. Türk Milletinin esas özelliği; her türlü zorluklar önünde her zaman kenetlenmesi, dimdik ayakta ve güçlenerek çıkmasıdır.

Bu konudaki milli duruşumuz; Türk Milletinin gücüdür. Türk Milletini temsil eden Milletvekillerimizin bu güce dayanarak bu kararlılık ve birliktelikte olacağına güvencimiz sonsuzdur. Milletimizin Temsilcilerine bunu hatırlatmamıza gerek olmadığını, ülke menfaatleri ne gerekirse onun yapılacağını düşünerek saygılar sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf açıklaması yok.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.