enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

HALK TOPLANTILARI BEYCİLER’DEN BAŞLADI

HALK TOPLANTILARI BEYCİLER’DEN BAŞLADI
10.11.2015
218
A+
A-

Silivri Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Mahalle Konseyi Halk Toplantıları Beyciler Mahallesi’nden başladı. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları ile muhtarların da eşlik ettiği toplantıda Beyciler’de yapılan çalışmalar ve 2016 yılında hayata geçirilecek projeler konuşuldu.

 

MUHTAR KÖSE: “80 YILLIK TARİHİMİZDE YOLLARIMIZ İLK DEFA BU KADAR GÜZEL…”

Beyciler Mahalle Muhtarı Yaşar Köse gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu akşam burada 2014- 2015 yıllarında yapılan hizmetlerin mukayesesi, 2016 yılında hangi hizmetleri yapacağımızı konuşacağız. Başkanıma ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum, kısa sürede köyümüze olağanüstü hizmetler yaptı. Bizim en büyük sorunumuz yoldu. Geçen yıl kimin ayağına çamur değerse getirsin yeni ayakkabı vereceğiz demiştik, işte bu sözü gerçekleştirdik. Bundan sonra çamur görmek isteyen tarlaya gidecek. 80 yıllık köy tarihimize baktığımızda ilk defa böyle güzel yollarımız oldu. Kapı girişlerine kadar asfaltlandı. Bu hizmetler bir ekip çalışmasıyla yapılıyor. Silivri Belediyesi maksimum hizmeti bizim köye yapmıştır. Sizlerden de anlayış bekliyoruz, tüm sorunlar biranda çözülmüyor. Zamanla tüm sorunlar çözülecektir. Sizlerden 5 yıllık vize aldık, vizenin dolmasına epey zaman var. Bizim düğün salonumuz yok, yaz kış düğün yapmak için Pazar yerimizi kullanıyoruz. Bu nedenle orada düzenlemeye ihtiyacımız var. Sağlık Evi’miz köye çok uzak. Mahalle Evleri’nden bizim köyümüze de istiyoruz. Bu toplantıda nezaket çerçevesi içerisinde Başkanımız ve ekibine tüm talep ve önerilerimizi dile getirebiliriz.”

 

IŞIKLAR: “HESAP VEREN BELEDİYECİLİK BÖYLE OLUR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Beycilerli hemşerilerine hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Muhtarım eş başkan gibi belediye başkanı gibi mahallenin sorunlarını takip ediyor. Bu kadar güzel takip edip bizi de yönlendiren muhtarımızın sözüne katılıyorum daha 3,5 sene zamanımız var. Kısa bir sürede bu çalışmaları yaptık, daha yapacak çok işimiz var. Her ay burada mahalle toplantıları yapıyoruz. Mahalle Konseyi her ay toplanarak sorunları tartışıp mahalle ile ilgili kararlar alıyor. Yaptıklarımızı sunum eşliğinde paylaştık, yapacaklarımıza da hep birlikte karar vereceğiz. Silivri Belediyesi olarak buradayız, sizlere sorarak 2016 programımızı yapacağız. Muhtarıma, azalarına ve sizlere teşekkür ediyoruz. Köy tüzel kişiliği kapatılmasın isterdik, köyün bütçesi olsun, muhtarlarımız direk belediye meclis üyesi sayılsın isterdim. Biz de bu boşluğu doldurmak için, şikâyetlerin, talep ve hizmetlerin yerinde incelenmesi için Mahalle Konseylerimizi kurduk. 6,5 senedir çok güzel çalışıyor. Mahalle Meclislerimiz her ay düzenli toplanıyor, biz de yılsonunda neler yaptık hesap vererek, sizlerin düşünceleriyle yeni yılı programlıyoruz. Hesap veren belediyecilik böyle olur.

“SAĞLIK OCAĞI VE CAMİ TADİLATI ÖNCELİĞİMİZ”

Biz halka hesap vermekten çekinmeyiz. Mikrofonun biri bizde, diğeri sizde. Bizlere verdiğiniz desteğe karşı, sizlere layık olmaktan başka bir amacımız yok. Bizlere gösterdiğiniz ilgi ve desteğe teşekkür ediyorum. Beyciler’de en acil çözülmesi gereken Sağlık Ocağı, bizim için çok önemli. Kullanışlı hale getireceğiz. Cami eksiklerini de en kısa sürede gidereceğiz. Barış içinde, diyalog içinde, hemşeri bilinci içerisinde hizmet edebilmek en önemlisi. Bize yakışır şehirler, barınmak için değil yaşanılacak mekânlar oluşturmaya çalışıyoruz. Önce köylerimizden başlayacağız demiştik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eksiklerimizin sonuna kadar takipçisi olacağız. Göğsümüzü gere gere gelip yaptıklarımızı anlatabiliyoruz. Allah herkese nasip etsin” dedi. Sunum eşliğinde çalışmaları ve projeleri anlatan Işıklar, mahalle sakinlerinden gelen soru ve önerileri dinledi. Başkan Yardımcısı Mehmet Has planlar konusunda bilgi aktardı.

 

BEYCİLER MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Beyciler Mahallesi’nde toplam 68.478 metrekare tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Akyar Caddesi, Canbaz Sokak ve Hacı Yakup Sokak’ta iyileştirme çalışmaları yapıldı. Mahallede açık kapalı kanal temizliği ve yağmursuyu kapalı kanal imalatı yapıldı. Akağaç Mevkii’nde dere geçişi düzenlemesi gerçekleştirildi. Mahalle cadde ve sokaklarında asfalt ve parke taşı döşeme çalışması yapıldı. Spor lokalinde düzenleme çalışmaları, Pazar yanında wc imalatı, durak imalatları gerçekleştirildi. Meydanda bakım ve düzenli temizlik çalışmaları ile Atatürk Büstünde peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Çocuk parkında kauçuk zemin döşemesi ve spor aletleri yenileme çalışması gerçekleştirildi. Basketbol ve Futbol Sahası’nda düzenleme çalışmaları yapıldı. Beycilerde bulunan okullara toplamda 580 kg sıvı temizlik malzemesi, 80 adet rulo çöp torbası ve 74 kg boya verildi. Beyciler İlköğretim Okulu ses sistemi cihazlarının bakım ve onarımları yapıldı. Beyciler köyü cami temizliği yapıldı. Muhtarlık binasına yeni anons sisteminin kuruldu ve Cami merkezi ezan sistemi ve hoparlörleri yenilendi. Mahallede çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

 

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Kapalı Pazar yerinde düzenleme yapılarak, etrafı kapatılacak. Mahalle muhtarlığı hizmet binasına, genel doğalgaz bağlantılarının yapılması ve engelli rampası yapılması planlanmaktadır. Sağlık evi hizmet binası genel doğalgaz bağlantılarının yapılması planlanmaktadır. Beyciler mahalle merkezindeki stabilize yollarının asfalt ve parke taşına dönüştürülmesi devam ediyor.

news_photo_1447174437 news_photo_1447174439 news_photo_1447174442 news_photo_1447174464 news_photo_1447174475

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.