enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9616
ALTIN
2.325,62
BIST
9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

IŞIKLAR: “GAZİLERİMİZ BU TOPLUMUN YAŞAYAN HAFIZALARIDIR”

IŞIKLAR: “GAZİLERİMİZ BU TOPLUMUN YAŞAYAN HAFIZALARIDIR”
20.09.2016
125
A+
A-

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşen kortej ve resmi tören programının ardından Başkan Işıklar, gazileri ve şehit ailelerini yemekte ağırladı.

19 Eylül Gaziler Günü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüş ile başladı. Silivri Kaymakamlığı önünden kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Silivri Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumuyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi. Törene; Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Garnizon Komutanı Şener Kaytez, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Silivrili gaziler ve birçok vatandaş katıldı.

 

GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ İÇİN YEMEK DÜZENLENDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleşen programın ardından Silivri Öğretmenevi’nde gazilere ve şehit ailelerine yemek verdi. İlçe protokol üyelerinin de katıldığı yemekte Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği adına Reha Toksöz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

 

IŞIKLAR: “SİZLER BU TOPLUMUN YAŞAYAN HAFIZALARISINIZ”

Başkan Işıklar, yemekte gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün güzel bir tesadüf oldu. Hem yeni eğitim yılının açılış günü, hem de Gaziler Günü. Bugün 28 bin çocuğumuzu umutla, üreterek, eğitilerek hoşgörü içerisinde yetiştirilmek üzere okullara gönderdik. İşte bu huzuru bize sağlayan, bu toprakları toprak yapan sizlersiniz. Biz bu coğrafyada büyük medeniyetler taşımışız, barışı, hoşgörüyü getirmişiz. Bunun çok ağır bedellerini de görüyoruz. Yanı başımız yangın yeri bir durumdayken, bu yurdu huzur adası yapan bizim askerimiz, ordumuz ve bu milletin verdiği büyük bir mücadele. Dünyada eşi benzerine rastlanmayan Kurtuluş Savaşı ile bir ülkenin nasıl ayağa kalktığını gösteren çok güzel örnekler vermişiz. Canı ile dişi ile bu topraklara sahip olmuş ve onun üzerine bir medeniyet kurmuşuz. Bu genç cumhuriyeti ayakta tutacak ve yarınlara taşıyacak sizlersiniz. Toplumlar hafızalarıyla yaşar, sizler bizim hafızalarımızsınız. Verilen mücadelelerin unutulmamasını sağlayan, yaşayan hafızalarsınız. Yakın geçmişte yaşadığımız musibet, bize iyi bir ders oldu. Bundan sonra daha çok birlik beraberlik içinde, el ele, gönül gönüle, farklılıklarımızı zenginlik sayarak, birbirimizin kusurlarını sevgi ile aşacağız. Silivrimizde birlik içinde, üniforma ve madalyalarını takarak her etkinliğimizde yer alan gazilerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum, Allah uzun ömürler versin. Şehitlerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bizim kalbimizde. Ailelerine de sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

 

BEKÂRLAR: “BU ÜLKE BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİ, YARINLARA KOLAY TAŞINMAYACAK”

Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar ise gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Bu ülkeye hizmet etmenin tabii birçok yolu var. Bu hizmetin en kutsalı, en kıymetlisi hiç şüphesiz canını ortaya koymak ve bu surette hizmet etmektir. Gazilerimiz hemen onların arkasından gelmektedirler, şahadet şerbetini içenlerin hemen arkasından gitmektedirler. Bu ülke bu günlere çok kolay gelmedi, çok büyük bedeller ödedik. Sakarya meydanında şehitler verdik, istiklal gazilerimiz oldu. 1950’li yıllarda Kore’de Türk Milletinin şerefini ve namusunu korumak için şehitler verdik, gaziler verdik. 1974 yılında Kıbrıs’ta Beş Parmak dağlarında şehitler verdik, gaziler verdik. 30 yıldır bu ülkede bölücü terör örgütüne karşı mücadele eden Hakkâri’de, Çukurca’da, şehitler ve gaziler verdik, vermeye de devam ediyoruz. İki ay önce 15 Temmuz’da cumhuriyetimize, istiklalimize kast edenlere karşı şehitler ve gaziler verdik. Şuanda silahlı kuvvetlerimiz Suriye’de şehit ve gaziler veriyoruz. Bu ülke bugünlere kolay gelmedi, yarınlara kolay taşınmayacak ama bu millet ecdadından ve tarihinden aldığı ilhamla istiklali, demokrasisi ve cumhuriyeti mevzu bahis olunca gözünü kırpmadan, arkasına bakmadan ileriye atılabilecek. Gerekiyorsa şehit olacak, gerekiyorsa gazi olacak..! İşte bu düşüncelerle ülkesine hizmet eden başta şehitlerimize, ebediyete intikal eden başta Mustafa Kemal, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin gazi unvanı verdiği gazilerimiz, bugün burada olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Belediyemize de geleneksel olarak her sene ev sahipliği yapıyor, teşekkür ediyorum.”          

 























REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.